В Одесі жінку вигнали з кафе через прохання обслуговувати українською - PostEat

пошук

В Одесі жінку вигнали з кафе через прохання обслуговувати українською
17-02-2023 0 841


В одеському кафе Cafe de Flore власник вигнав відвідувачку через прохання обслуговувати українською. Представниця Уповноваженого із захисту державної мови Ярослава Вітко-Присяжнюк заявила, що щодо власника кафе будуть вживатися відповідні заходи.

@rvn.ua На жаль, випадки відмови в обслуговуванні українською мовою в Одесі ще існують. Але рідко, фіксуймо їх разом за хештегом #рвнсрач #одеса #одесити #українськамоваводесі #рвн #робимовамнерви #мовнийзакон ♬ оригінальний звук — «РОБИМО ВАМ НЕРВИ»

На відео власник кафе Cafe de Flore говорить, що не буде говорити українською із клієнткою, адже він погано говорить українською, а потім просить покинути заклад, бо це приватна власність. Після того, він говорить клієнтці, що заклад закривається і просить її вийти. Також у кафе меню було лише російською мовою.

За словами представниці Уповноваженого із захисту державної мови Ярослави Вітко-Присяжнюк, відповідно до статті 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» обслуговування за замовчуванням повинно бути державною мовою. За порушення цієї статті передбачена адміністративна відповідальність.

«Виганяти клієнтку із закладу за прохання обслуговувати державною — це більше, ніж просто порушення законодавства. Гадаю, власник кафе сьогодні сповна відчув реакцію суспільства на подібне. Водночас порушення не залишилося непоміченим і в секретаріаті Уповноваженого із захисту державної мови і ми вже вживаємо відповідних заходів щодо безпосереднього порушника», — написала вона.

Фото: Суспільне, zoon

Читайте також: 

Олена Брайченко розповідала французам про українську кухню

У США рибалка зловив рідкісного «золотого» окуня

Юлія Рабін пояснила, чому заклади з українською кухнею не з’являються масово

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi