В Італії хочуть заборонити штучно вирощене м’ясо - PostEat

пошук

В Італії хочуть заборонити штучно вирощене м’ясо
03-04-2023 0 343


Уряд Італії схвалив законопроєкт, який забороняє використання вироблених у лабораторії продуктів харчування та кормів для тварин. Таким чином, чиновники намагаються захистити аграрні традиції країни. Про це повідомляє Reuters.

Якщо закон буде схвалено парламентом, італійській промисловості заборонять виробляти продукти харчування, серед яких є і м’ясо, та корми «з клітинних культур або тканин, отриманих від хребетних тварин”. 

“Ми вважаємо, що лабораторні продукти не гарантують якість та добробут і не захищають нашу культуру, наші традиції”, – пояснив міністр сільського господарства Італії Франческо Лоллобриджида.

Як повідомляє видання, порушення нового законодавства каратиметься штрафом у розмірі до 60 тис. євро. Підприємствам, які допустили такі порушення, загрожує закриття чи втрата права на отримання державних субсидій протягом 3 наступних років.

Ця ініціатива викликала обурення організацій, які підтримують розвиток «клітинної» сільськогосподарської продукції по всій Європі, а також групи із захисту прав тварин. На їхню думку, цей закон знищить економічний потенціал даного сектора, загальмує науковий прогрес та завадить реалізації дій, спрямованих на боротьбу зі зміною клімату.

Читайте також: 

На Хрещатику зачинився магазин Roshen

Крафтова сироварня «МІ-ЛО-КО» відкриває дитячу ферму

У Вінниці відкрився новий McDonald’s

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi