Світові ціни на продукти можуть зрости на 15% - PostEat

пошук

Світові ціни на продукти можуть зрости на 15%
12-04-2023 0 550


Світові ціни на продукти харчування можуть зрости на 15% через блокування росією «зернової угоди», яка дозволяє Україні експортувати зерно через Чорне море. Про це в інтерв’ю The Guardian заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков.

Представники росії, Туреччини та ООН перевіряють кораблі, які прямують до та з українських портів, у рамках угоди, підписаної в липні минулого року між Києвом і москвою. Спільна комісія погоджує назви кораблів, які підлягають перевірці.Однак, за словами Васькова, у вівторок жодних перевірок не відбулося.

Українська сторона подала назви трьох суховантажів, як і передбачено угодою. Але росіяни викреслили ці назви і подали інші судна з поточної черги, яка налічує 50 кораблів. У результаті жодному судну не вдалося продовжити свій шлях, що є фактичною блокадою з боку москви.

«Сьогодні ми маємо критичну ситуацію. росіяни порушили умови Чорноморської зернової ініціативи. Вони вирішили в односторонньому порядку змінити плани українських портів. Це неприйнятно», – підкреслив Васьков.

Якщо росія продовжить свої дії, світові ціни на продукти харчування, ймовірно, зростуть на 15%, попередив Васьков. Українські фермери знову будуть змушені робити запаси зерна, як минулого літа, і зіткнуться з серйозними фінансовими труднощами. 

За його словами, Київ терміново порушив питання про дії рф у вівторок з ООН і Туреччиною.

Читайте також: 

Лана Світанкова написала українські субтитри до документального фільму Leuven Bierstad

Парламент ухвалив законопроєкти, які спрямовані на підтримку виноробів та малих виробників крафтових спиртних напоїв

Зміни клімату зроблять вино солодшим і міцнішим

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi