У Києві встановили мініскульптуру «Цукровий бурячок» - PostEat

пошук

У Києві встановили мініскульптуру «Цукровий бурячок»
13-04-2023 0 569


У Києві з’явилась мініскульптура «Цукровий бурячок». Її розмістили на фасаді першого корпусу Національного технічного університету «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Про це в Instagram повідомила авторка проєкту «Шукай!» Юлія Бевзенко.

За її словами, Національний технічний університет «КПІ ім. Ігоря Сікорського» будо зведено на «цукрові гроші». У 2023-му році КПІ виповнюється 125 років.

«Цукровий бурячок» присвячений родині київським меценатам-цукрозаводчикам, які вклали свої «цукрові гроші» в розбудову міста на межі ХІХ-ХХ століть.⠀

А ще нам хотілося нашою мініскульптуркою надихнути сучасних меценатів – киян, які розвивають місто сьогодні та роблять свій внесок в його майбутнє. На цьому наголошує прикмета «Цукрового бурячка»: «Мене потри – свій внесок зроби», — розповіла вона.

Мініскульптуру «Цукровий бурячок» створив Юрій Білявський. Поряд із нею розміщена табличка з QR-кодом, за яким можна перейти на сайт проєкту та дізнатися докладнішу історію. Меценатом цієї мініскульптури став Дмитро Синенко — підприємець, волонтер і випускник КПІ.

«Цукровий бурячок» — це 39-та пам’ятка з проєкту «Шукай!», який розповідає історію Києва у мініатюрних бронзових скульптурах.

Фото: Instagram yuliabevzenko

Читайте також:

В Україні аграріїв звільнили від сплати податків на заміновані, забруднені та окуповані землі

У Великій Британії продають пиво, яке було випущене на честь коронації короля Чарльза III

У Китаї чоловік до смерті налякав понад 1000 курей

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi