Верховна Рада легалізувала виробництво ГМО-продуктів в Україні - PostEat

пошук

Верховна Рада легалізувала виробництво ГМО-продуктів в Україні
25-08-2023 0 551


Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому закон «Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за розміщенням на ринку генетично модифікованих організмів та продукції». Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

За відповідний законопроєкт №5839 проголосували 276 парламентарів.

У Мінагрополітики пояснюють, що реалізація закону дозволить досягти системної сумісності законодавства України із законодавством ЄС у сфері поводження з ГМО, оскільки документ базується на 8 основних актах права Європейського Союзу у сфері ГМО.

«Законом запроваджуються європейські механізми державної реєстрації ГМО, вводиться заборона на вирощування та обіг: ГМО-кукурудзи — постійно, ГМО-цукрових буряків і ріпаку – протягом 5 років з дня набрання чинності Закону.

Також встановлюються вимоги до використання маркувань «з ГМО», «без ГМО», «вироблено з ГМО-сировини» відповідно до норм законодавства ЄС. Споживач повинен бути впевнений у тій продукції, яку він споживає та мати право вибору», — йдеться у повідомленні. 

Мінагрополітики додають, що створюється Державний Реєстр ГМО, який веде міністерство. 

Реалізація закону сприятиме підвищенню ефективності та прозорості процедур державного регулювання сфери поводження з ГМО, створенню зрозумілих і прозорих правил для ведення бізнесу, пов’язаного з ГМО, детінізації ринку ГМО. 

Фото: Non-GMO Report

Читайте також: 

Maker’s Mark випустила новий бурбон з витримкою понад 10 років

Штучний інтелект перетворив бренди швидкого харчування на весільні сукні

Жінка взяла з собою у відпустку цілу валізу дієтичної коли

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi