У Парижі провели бранч української кухні та мистецтва - PostEat

пошук

У Парижі провели бранч української кухні та мистецтва
10-11-2023 0 572


У Парижі пройшов поп-ап бранч української кухні. Це спільна ініціатива шеф-кухарки Avangarden Марини Корсун та шеф-кондитерки Mater.Paris Аліни Прокопенко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ідея колаборації виникла у шефинь через схожість закладів, у яких вони працюють. Обидва проєкти поєднують у собі галерею сучасного мистецтва з рестораном. 

Бранч тривав два дні – 4-5 листопада. Парижанам пропонували 7 страв з додаванням українських локальних продуктів, які Марина Корсун власноруч привезла з Києва спеціально для цієї події. Гості бранчу мали нагоду спробувати: солоні ліниві вареники з базиліком і пармезаном; солодкі ліниві вареники з кремом із рожевого яблука; пташки-булочки та ніжний паштет з курячої печінки; медівник з копченою грушею; млинці з кленовим сиропом, кремом маскарпоне та апельсином; сирник з маком, ромашковим кремом та медовим пилом; пасту з телячими щічками та українським трюфелем. 

“Це колаборація двох українських шефів, які захотіли нагодувати парижан традиційними українськими стравами, але з сучасним баченням. Познайомити із нашою культурою, наприклад, зі святковою випічкою жайворонок, та розповісти про українські продукти – копчений мед, вінницький трюфель, рожеві яблука, медовий пилок”, – розповідає Марина Корсун. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Страви подавали у автентичних керамічних тарілках українського скульптора Андрія Опришка. 

Деякі страви з паризького бранчу можна спробувати в Avangarden, за адресою вул. Січових Стрільців, 23а. До нового меню закладу увійшли солоні ліниві вареники, сирник з маком та паста з телячими щічками. 

Avangarden – це ресторан та галерея сучасного мистецтва поблизу Львівської площі у Києві, яку у 2021 році відкрили продюсерка культурних проєктів Каріна Качуровська та бізнесмен Антон Мазний. Щомісяця у просторі відкривається нова виставка українських митців, а різноманітні мистецькі події – відбуваються щотижня. 

Photo credit: надані агенцією ahentsiia

Читайте також:

Грузинську виноробну групу Bolero внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Олексій Дмитрієв – гість нового епізоду подкасту «Реве та стогне ресторатор»

Вийшла благодійна книга про порятунок тварин Херсонщини

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi