Індекс борщу виріс у 2 рази за останні роки – дослідження Poster - PostEat

пошук

Індекс борщу виріс у 2 рази за останні роки – дослідження Poster
18-09-2024 0 146


Вартість тарілки борщу в закладах України за останні роки виросла удвічі: з 55 грн у 2020 році до 110 грн у 2024.  Про це пише ресторанне медіа «Реве та стогне ресторатор» з посиланням на дослідження української компанії з автоматизації закладів Poster. 

Найдорожче тарілка борщу коштує у закладах Миколаївщині (130 грн) та Херсонщині (129 грн), слідом йдуть Харківщина (120 грн) та місто Київ (110 грн). Натомість найнижчі ціни на українську страву на Тернопільщині (60 грн) та Сумщині (65 грн).

Популярність борщу зростає. За прогнозом Poster до кінця 2024 заклади продадуть майже у 2 рази більше порцій цієї страви, ніж у 2020 році. 

А всього за 5 років клієнти Poster продали 5 015 841 порцій борщу.

Індекс Борщу — економічний показник, який допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари та послуги в різних регіонах. Раніше Poster вже публікував результати Індексу Еспресо.

Довідка:

Poster – український лідер серед систем автоматизації кафе та ресторанів. Це екосистема технологічних рішень для HoReCa: каса, програмне РРО, склад, фінанси, аналітика, CRM, QR оплати та чайові. 

Компанія заснована у 2013 році в Дніпрі Родіоном Єрошеком та Олександром Рижковим. 23 000 закладів в Україні працюють з Poster. Серед них великі мережі «Галя Балувана» та IQ Pizza, ресторани «Наживо» Олексія Повторейка у Києві, «Кеди-Дніпро» Дениса Жаткіна, Marevo та «МІф» Артема Яценко та Василя Будуровича у Львові та інші.

Головна фото: Polina Tankilevitch

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi