Піцерія «Автостанція» презентує нового шеф-кухаря та страви - PostEat

пошук

Піцерія «Автостанція» презентує нового шеф-кухаря та страви
24-12-2024 0 191


З вересня 2024 року “Автостанція” має нового шеф-кухаря Руслана Мірошниченко, який за три місяці роботи встиг двічі оновити меню. Розповідаємо про шефа, його досвід та підхід до створення страв.

Руслан має досвід на кухні близько 11 років. З 2019 по 2022 рік працював в харківському барі “Протагоніст”, де дійшов до посади шефа. З початком повномасштабного вторгнення переїхав до Львову, став шефом у закладі “Шалом” Алекса Купера, також приймав участь в розробці концепції азійського проєкту “Tachinomi”. З вересня 2024 року займає посаду шефа в “Автостанції”. Серед нових страв — піца Рамен, фокача та піца з грибами, свинина Ча Шу з квашеними зеленими томатами, севіче з сардин та оладки з батату. 

“Мій підхід — поєднувати різні культури, техніки, інгредієнти. Іноді страва виникає з ідеї зробити, умовно, грузинське різотто з чахохбілі і сулугуні. Ніде такого не бачив, не їв, значить треба зробити”, — розповідає Руслан про створення страв.

“Автостанція це зрозуміла, але цікава їжа. Страви дуже різні: є позиції в британському стилі — Фокача з грибами, салат з топінамбуром. Там більш рівні смаки, в сторону гіркоти, оцтової кислотності і вершкового масла.

В інших стравах східно-азіатські мотиви — карпачо з свинини Ча Шу з квашеними томатами, севіче з сардин, піца Рамен. Тут смаки вже більш умамні, кисло-гострі, яскраві і дуже насичені. Звісно ми зробили і прості позиції, наприклад млинці з мʼясом. Але оскільки вони смажаться в бер нуазет і подаються зі спеціями фурікаке, то ця вже звична і проста позиція стає набагато яскравішою.”

Улюбленими шефами Руслан називає Юрія Кошика, Міралі Ділбазі, Ігоря Мезенцева та Тимура Габуєва. Серед західних — Девід Ченг, Лі Тірнан та Фергюс Хендерсон.

“Автостанція” це заклад Ігоря Сухомлина та партнерів, що відкрився у 2021 році у приміщенні колишньої автостанції “Поділ”. За 3 роки роботи “Автостанція” стала магнітом як для подолян, так і для активних жителів Києва. Заклад регулярно проводить поп-апи з дружніми шефами та закладами, розташованими по сусідству та в інших містах України, а також приймає участь у міських подіях — наприклад, вже другий рік поспіль стане локацією для “Кози-Маланки”, а минулих вихідних стенд піцерії працював на Різдвяному Куражі. 

Що чекає гостей “Автостанції” найближчим часом: 

  • Різдвяний вечір від гурту “Вільце”, 25 грудня
  • Коза-Маланка, яка ходитиме Подолом 30 грудня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi