пошук
Паста з куркою гриль, томатами черрі та соусом песто
Паста з куркою гриль, томатами черрі та соусом песто, рецепти
Сьогодні ми готуємо пасту. Одну з них.
Нам знадобиться:
- паста, вони ж макарони (форма не має значення, одна пачка);
- філе курки (штучки так 2-3);
- базилік зелений (один пучечок);
- руккола (один пучечок);
- лайм чи лимон (1 штучка);
- кедрові горішки (вони досить дорогі, тому без шкоди для смаку їх можна спокійно замінити кеш'ю; одна хороша жменя);
- сир пармезан (але справжній, не "Добряна");
- томати черрі (такі маленькі, помідори-малюки);
- оливкова олія, темний бальзамічний оцет;
- Сіль, перець, сушений базилік, спеції до курки (за смаком);
- Майонез, трохи білого вина.
Починаємо з курки. Особисто в мене є така чудова штука як домашній гриль. Біля електричної плити є окрема секція, де електричний гриль нагріває вулканічні камінці, над якими знаходиться решітка, на якій можна підсмажувати що завгодно. Це і є домашній гриль. На ньому підсмажуємо куряче філе. Попереднь філе нарізаємо на дуже великі шматки (кожне філе розрізаємо на 2-3 шматки), солимо, перчимо, приправляємо за смаком, додаємо трохи майонезу і білого вина і добре розминаємо руками. Потім це все добро залишаємо на трошки часу, щоб воно легенько підмаринувалося. Так от, підсмажуємо філе на грилі до легкої скоринки. Якщо гриля нема - фіг з ним. Те саме можна зробити і на сковорідці. Спочатку підсмажуємо філе на легкому вогні, щоб воно приготувалося, а потім на сильному вогні до утворення апетитної скоринки. Курка готова.
Далі робимо соус песто. Цей соус - один з найкращих та найуніверсальніших в італійській кухні. Робиться він так. Беремо горішки - кедрові або кеш'ю, можна легенько їх підсмажити на оливковій олії - так буде смачніше. Кидаємо їх в блендер, перемелюємо. Далі миємо рукколу і зелений базилік. Увага: в блендер кидаємо лише листочки, але не стебла (у протилежному випадку наш песто вийде неоднорідним і в ньому будуть такі довгі не естетичні і не смачні стебла). Базилік - лише листочки. Руккола - максимально обрізаємо стебла - "хвостики". Перемелюємо листочки базиліку і рукколи разом з горішками - до однорідної маси. Туди ж додаємо оливкове масло, зовсім трошки темного бальзамічного оцету, вичавлюмо сік лайму чи лимону, трошки чорного меленого перцю. Все це перемелюємо в блендері до такої собі однорідної маси, яка по консистенції має нагадувати не дуже густу сметану. Потім натираємо пармезан на дрібній терці і також додаємо туди. Ще раз "вжик-вжик" блендером і вітаю вас, соус песто готовий!
Поки готуємо песто, можна було вже поставити варитися пасту (читай макарони). Підсоліть трохи воду. Варіть макарони до стану "аl dente", що в перекладі з італійської означає "на зуб". Це стан макарон, коли вони вже готові, але ще досить тверді і не встигли розваритися. Щоб відчути правильний момент, просто слідкуйте за процесом їх відварювання і час від часу пробуйте. Якщо макарони вже проварились, але всередині ще зовсім трошки тверді - це саме те, що нам треба. Відварені макарони - в друшлаг, промиваємо під холодною водою, поливаємо оливковою олією (не дуже багато, щоб не злипалися) і перемішуємо в кастрюлі.
Томати чері розрізаємо навпіл і трошки солимо-перчимо, посипаємо сушеним базиліком, трошки оливкової олії та бальзаміку. Легенько підсмажуємо їх на сковорідці і відкладаємо в сторону.
Візьміть і натріть на дрібну терку трохи пармезану, або раптом у вас лишилося трохи від того, що ви мали додати до песто.
Ніби нічого не забули. Тепер нарізаємо курку на такі собі пластинки (хоча, нарізайте як вам зручно, її смак від цього не зміниться). Додаємо її до готових макаронів, туди ж додаємо соус песто. Все ретельно перемішуємо. Якщо консистенція виходить надто густою, додайте трохи оливкової олії, вона має зробити свою справу.
Потім викладаємо все на тарілку і зверхи прикрашаємо томатами чері та гілочкою свіжого базиліку, притрусивши потертим пармезаном.
Все готово!
Смачного Вам від KULIKCOOK!
P.S.: У своїх рецептах я свідомо вказую всі інгридієнти "на око", бо й сам так готую. Забудьте про кухонні ваги і міряння грамами, столовими і чайними ложками, мензурками та пробірками. Робіть все від душі і все у вас вийде. Якщо навіть не з першого разу, то з другого чи третього. Приготування їжі - це ж творчий процес, а не лабораторний дослід!
Коментарi