Ідея на мільйон і ресторан на 1000 кв. м. – як реалізовують проекти таких масштабів? - PostEat

пошук

Ідея на мільйон і ресторан на 1000 кв. м. – як реалізовують проекти таких масштабів?
26-02-2019 0 2905


Бруньки на деревах з’являються лише весною, а от нові ресторани «розквітають» майже кожного місяця. Й усі самобутні, гарні та стильні. Але гості також не сидять (і не їдять) постійно на одному місці, тому важливо пропонувати нові якісні та цікаві формати. Бути ж просто смачним уже замало.

Тож ми вирішили піти водночас найпростішим і найскладнішим шляхом, підбираючи концепцію для нового закладу – спитати, чого хочуть люди, та спробувати втілити всі їхні бажання та потреби. Ще й здивувати при цьому.

 

Вирішили здивувати і здивуємо!

Насамперед тим, що готуємо для гостей абсолютно новий формат закладу, й інтригу розкривати не хочемо. Але якщо дуже кортить уявити себе влітку десь у новому модному місці, домалюйте до образу вечірнє танцювальне взуття та бережіть долоні для оплесків, бо видовищність гарантовано!

Ми продумували кожну деталь, кожен метр цього майбутнього гіганта столичної тусовки, тому радо долучили до справи професіоналів для розроблення брендбука. Люди сучасності не заперечуватимуть, що іміджеві аспекти дійсно важливі для успішності та відвідуваності закладу. А це наша мета №1.

Площа ресторану в 1000 кв. м. дає простір не лише для фантазії, але й для втілення технічних побажань, насамперед щодо звука, освітлення та системи інженерії.

Такий заклад дасть можливість запрошувати зірок вселенського масштабу і розміщувати всіх охочих фантастично провести час.

У дні без вечірок, яких усе ж таки менше з об’єктивних причин, акценти трохи зміщуються, а тому важлива інфраструктура та рівноцінний розвиток усіх напрямів ресторану.

Заклад такого розмаху має бути актуальний у будь-який день та сезон, інакше його утримання залишить власників із пустими кишенями. Ми все ж трохи не так уявляємо собі успішний рентабельний бізнес))

Так, у теплий сезон ресторан буде справді особливим, тому що тераса буде величезна, дворівнева та дуже мальовнича.

Але зали й активності не є вершиною піраміди потреб гостей. Ресторан на те й ресторан, аби в ньому щодня було смачно й атмосферно. І якість обслуговування повинна бути на рівні, що ідеально інтегрується в будь-який формат відпочинку – ділова зустріч, сімейний обід, вечірній коктейль тощо.

 

Рецепт «спокійного» будівництва

Зрозуміло, що кожен проект на початковому етапі має певний бюджет. Але, як показує практика, майже завжди цей бюджет виростає на декілька відсотків або ж навіть у декілька разів.

У цьому проекті навіть початкова цифра вражає і жахає – X,X мільйона доларів. Тому ми з партнерами вирішили вберегти нервову систему одне одного й уклали контракт, згідно з яким сума залишиться незмінною та жоден підрозділ не вийде за рамки дозволеного. Безумовно, навіть у ідеальному світі бувають незаплановані ситуації, а в нашому – тим паче. Що тоді? Золоте правило – якщо бюджету не вистачає, по можливості вивільняємо потрібну суму з іншого підрозділу та перекидаємо. На якості це ніяк не позначиться, тому що десь ми прорахувалися і в більший бік, а отже, можемо перекинути частину ресурсів туди, де прорахувалися в бік менший.

Таке чітке розподілення стосується й обов’язків кожного з партнерів, аби всі займалися власним «шматком» роботи і не хвилювалися за решту. Можливо, звучить трохи дивно, але цей пиріг у 1000 кв. м. готують 10 пар рук. Ми всі маємо власний багаж знань і досвід у різних сферах діяльності: арт-частина, проджект- менеджмент, юридична складова, сировинна.

Що стосується самого будівництва, то тут ситуація більше схожа не на пиріг, а на годинниковий механізм. Добротний швейцарський механізм.

Є відповідальний за будівництво партнер, який регулює роботу підрядників, контролює дотримання будівельного плану, стежить за спеціальним, будівельним, календарем.

Календар – це, по суті, графік або сценарій, де прописані строки для процесу різних бригад спеціалістів. Кожна з них долучається до гри в конкретну, заздалегідь призначену дату. Тобто кожен новий етап залежить від попереднього, а отже «ланцюг» має бути нерозривним і дуже якісним.

 

Обережно, спойлер

Важко розповідати про те, що вже майже рік живе в твоїй голові та чекає свого зіркового часу, не прохиляючи завісу.

Так, це буде величезний сучасний ресторан із неймовірним меню та елітними напоями. Так, це буде танцювальний простір, який топтатимуть найгарніші ноги столиці.

Так, це буде щось більше, аніж просто танці чи музика, щось загадкове та навіть еротичне.

Одним словом, це проект X, про який хочеться говорити годинами, але не вдається – бо не можна відставати від будівельного графіку)

 

Фото надані автором.

Автор: Максим Пустовойт, ресторатор.

Співвласник ресторанів «Шишка» та «To Be»

 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi