13 нагород для України на World Cheese Awards 2023 - PostEat

пошук

13 нагород для України на World Cheese Awards 2023
30-10-2023 0 1094


28 жовтня в Норвегії офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2023. Цьогоріч було представлено 4502 сири із 43-х країн світу і серед них — 23 з України. Про це повідомляють в ProCheese.

Участь українських сирів у конкурсі відбулась за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program і Western NIS Enterprise Fund, а також Ardis Group

Компанія Ardis Group та спільнота поціновувачів сиру ProCheese — офіційні представники України на WCA — з радістю повідомляють, що з північної країни, яка цьогоріч приймає конкурс у себе, додому їде 13 нагород, що здобули українські сири.

«Вже другий рік поспіль українські сири завойовують серця світової сирної спільноти. 13 нагород — чудовий результат на такому масштабному конкурсі. Щиро вітаю всіх учасників та переможців. Ви допомагаєте світу відкрити Україну як країну сміливих та професійних людей», — наголосила Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese, суддя від України на World Cheese Awards.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Bronze нагороду отримали:

  • «Lel’», Кіровоградщина — копчена моцарела;
  • «Zinka», Київщина — «Гауда з паприкою», «Напівтвердий сир cередньої зрілості», а також сир із білою пліснявою по типу «Камамбер» із козиного молока;
  • «Сироман», Київщина — сир із білою пліснявою з козиного молока та з додаванням буряка «Софія».

Silver нагороду отримали:

  • «Гарбузовий рай», Львівщина — свіжий витриманий сир «Говерла» та сир із білою пліснявою «Лісова пісня»;
  • «Мукко», Львівщина — витриманий сир «Старий Стрий з кавою», напівтвердий сир «Мукко» з трюфелем;
  • «Zinka», Київщина — твердий витриманий «Український»;
  • «Джерсей», Львівщина — сир «Массімо» з митою скоринкою.

Gold нагороду отримали:

  • «Станіславська Сироварня», Івано-Франківщина — козиний напівтвердий сир «Мотря»;
  • «Zinka», Київщина — витриманий козиний сир «Твердий з пажитником».

«Це також і результат важкої роботи команди Ardis Group та багатомісячної підготовки. Пишаюся командою та безмежно вдячна всім нашим партнерам за підтримку», — додає директорка департаменту ProCheese від Ardis Group Наталія Кагадій.

Головним переможцем став норвежський сир Nidelven blå із блакитною пліснявою.

Photo credit: надані ProCheese

Читайте також: 

У Китаї врятували близько 1000 котів, яких збиралися вбити та продати на м’ясо

Льюїс Гамільтон випустить безалкогольну текілу

У Нанті відкрився ресторан української кухні

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi