Олена Брайченко розповіла, що для неї українська кулінарна мова - PostEat

пошук

Олена Брайченко розповіла, що для неї українська кулінарна мова
22-06-2023 0 689


Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко розповіла, що українська кулінарна мова для неї — це щось особливе і рідне.

За її словами, когось ці пестливі слова до їжі дратують, хтось використовує їх у рекламних цілях, а вона — насолоджується ними.

Саме тому Олена Брайченко приготувала “найсмачніші” цитати з книги “Смачна Кропивниччина”.

“Сальце порізати мілкими кубиками»

“Зав’язували горлечко посуду полотнинкою, ставили в чулані, де помірна температура. Бродила наливочка місяців зо два»

«Моркву і капусту потерти на тертушку або єсть ото шатківниця. Положить так щільненько. Переложить капусту м’яском»

«Замісювали тісто на яїчкові, хто хтів – на соді. Тоді розкатували корж, різали, кришили таким, як тістечко кришиться», — написала вона.

Фото: Facebook Олена Брайченко

Читайте також:

У ресторані Noma пояснили, що таке умамі помідора

Лана Світанкова отримала сертифікат проєкту AFicionado

Ponchyk Boy запустив у продаж благодійний пончик «Елтон» до місяця прайду

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi