пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко розповіла, що українська кулінарна мова для неї — це щось особливе і рідне.
За її словами, когось ці пестливі слова до їжі дратують, хтось використовує їх у рекламних цілях, а вона — насолоджується ними.
Саме тому Олена Брайченко приготувала “найсмачніші” цитати з книги “Смачна Кропивниччина”.
“Сальце порізати мілкими кубиками»
“Зав’язували горлечко посуду полотнинкою, ставили в чулані, де помірна температура. Бродила наливочка місяців зо два»
«Моркву і капусту потерти на тертушку або єсть ото шатківниця. Положить так щільненько. Переложить капусту м’яском»
«Замісювали тісто на яїчкові, хто хтів – на соді. Тоді розкатували корж, різали, кришили таким, як тістечко кришиться», — написала вона.
Фото: Facebook Олена Брайченко
Читайте також:
У ресторані Noma пояснили, що таке умамі помідора
Лана Світанкова отримала сертифікат проєкту AFicionado
Ponchyk Boy запустив у продаж благодійний пончик «Елтон» до місяця прайду
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi