5 глобальних ресторанних трендів 2020 року - PostEat

пошук

5 глобальних ресторанних трендів 2020 року
20-12-2019 0 1791


Агенція Technomic опублікувала прогноз щодо п’яти глобальних ресторанних трендів наступного року. Очікується збільшення числа кухонь, що працюють на доставку, низкоалкогольних позицій в меню та поширення рослинних імітацій продуктів тваринного походження.

  • Кухні готових страв для доставки (dark kitchen)

Згідно з прогнозом, у 2020 році сформуються чіткі обриси тренду dark kitchen. Стане зрозумілим масштаб явища, його можливості та потенціал. Найімовірніше, що тренд «темних кухонь» підхоплять великі мережі ресторанів, виробники харчових продуктів та компанії електронної комерції — у тренді з’являться свої лідери.

  • Низкоалкогольний тренд

Тренд розвиватиметься у двох напрямках — у закладах збільшиться число традиційних напоїв з низьким вмістом алкоголю та з’явиться «алкоголь без алкоголю». Очікується, що виробники крафтового пива презентують напої, які будуть мати багату органолептику, але вміст алкоголю в них буде мінімальним. Також заклади будуть експериментувати у розробці безалкогольних коктейлів.

  • Розповсюдження рослинних імітацій

2019 року пік популярності переживали рослинні копії м’яса та риби. 2020 року у закладах з’являться рослинні імітації яєць, сирів, молока тощо. Щоб отримати конкурентні переваги заклади будуть створювати власні ексклюзивні рослинні аналоги звичних продуктів.

  • Збільшення вегетаріанського розділу меню

Сучасний споживач прагне харчуватися здоровіше, піклуватися про навколишнє середовище і бути сучасним. Вегетаріанство задовільняє потреби цих споживачів і тому слід очікувати збільшення числа позицій без тваринних компонентів у закладах.

  • Мережі регіональних брендів напоїв стануть помітнішими

Локальні бренди напоїв швидко реагують на зміни смаків споживачів та тенденції. Якщо бренд має власну мережу закладів, то вони більше адаптовані до звичок і потреб гостей. У 2020 році слід очікувати зростання мереж регіональних закладів — колумбійської мережі кав’ярень Tostao, китайської Heytea, індонезійської Tiger Sugar тощо.

  • Зміна рецептур та форматів заради користі або інших цілей

Автори прогнозу припускають, що регіональні тренди зміни рецептур та форматів страв заради користі або інших цілей можуть стати глобальними. У напої можуть почати додавати колаген для поліпшення стану шкіри, зросте популярність піци у форматі пінса — з рисовим або соєвим борошном, повернуться міні-бургери тощо.

Фото: Technomic

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi