Аргентина стала першою в світі країною, яка заборонила вирощування лосося - PostEat

пошук

Аргентина стала першою в світі країною, яка заборонила вирощування лосося
14-07-2021 0 1152


План Норвегії щодо розширення виробництва лосося в Аргентині зазнав краху після голосування за відповідний законопроєкт.

Уряд Аргентини, в березні 2018 року, оголосив план співпраці з Норвегією для вивчення потенціалу розвитку вітчизняної лососевої промисловості у протоці Бігль. Але законопроєкт робить Аргентину першою в світі країною, яка заборонила вирощування лосося.

Законопроєкт стверджував, що план завдасть шкоди місцевому навколишньому середовищу та економіці. Раніше у квітні цього року близько 5000 тонн вирощеного лосося загинуло в сусідньому Чилі, другому за величиною виробнику у світі, через синьо-зелені водорості, адже рослина зменшує кисень у воді, від чого риба задихається.

Вирощування лосося пов’язане також з іншими проблемами, які можуть вплинути на місцеве середовище існування та на інші види.

«Цей закон, який запобігає розширенню галузей промисловості, яка шкодить добробуту тварин та довкіллю, є важливим прикладом того, як органи місцевого самоврядування захищають навколишнє середовище та прислухаються до думок громадян», — про це сказав Кшиштоф Войтас, керівник рибної політики у світовому сільському господарстві.

Однак акредитовані органи з сертифікації в Європі заявили, що ферми лосося можуть діяти соціально та відповідально.

Водночас екологічні активісти заявили, що заборона на штучне вирощування лосося може свідчити про тенденцію проти глобального вирощування лосося.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi