пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Історичне медіа WAS розповіло у Facebook про рецепт під назвою «Борщ по-римськи» із книги Марка Ґавія Апіція «Про кулінарну справу римлян» (Апріорі, 2021).
У WAS додають, що Апіцій це борщем не називав, а редактори зазначають, що це не точний оригінальний рецепт, а поєднання порад Апіція та римського теоретика сільського господарства Марка Теренція Варрона.
«У ньому, на відміну від багатьох інших рецептів, серед інгредієнтів немає ліквамену чи гаруму — традиційного рибного соусу римлян», — підкреслюють у книзі, розповідають у WAS.
Інгредієнти «Борщу по-римськи» із книги Марка Ґавія Апіція :
Як приготувати борщ за стародавнім рецептом:
«А ось як все подається в оригіналі:
— Інша страва для шлунка: почисти пучки буряків, не мий. Засип їх содою і повяжи в окремі пучки. Поклади буряки у воду: Коли звариш, перелий на сковорідку (відвар), додай вино З родзинок чи каренум; посип кумином і перцем, додай трохи олії. Коли закипить, перетри траву папороті і шматки волоського горіха з лікваменом. Влий усе до киплячої страви, накрий зверху кришкою. Відразу зніми з вогню і споживай.
— Інший рецепт буряків за Варроном. Варрон пише: «.. візьми буряки, але тільки чорні. Почисти їх коріння і звари у вині з медом з дрібкою солі та олії. Або ж, готуючи їх у підсоленій воді та олії, зроби юшку й випий її. Ще краще зварити в ній курча», — йдеться у повідомленні WAS.
Читайте також:
Не пропустіть New Food Summit – першу подію для Agri Food бізнесу
Сучасні ресторанні тенденції та інновації: в Києві відбувся SALT: Restaurant Innovation Conference
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi