пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Цього року традиційний новорічний стіл для сім’ї із 4 осіб коштуватиме 2863,92 грн, що на 6,1% дорожче, ніж минулого року. Про це повідомляє український аналітичний портал «Слово і Діло».
Вартість салату олів’є зросте на 7,3% – до 454,56 грн. Найдорожчий інгредієнт салату – варена ковбаса – коштуватиме близько 176,94 грн (торік близько 141,64 грн). Подорожчали також майонез, картопля та зелений горошок (55,53 грн порівняно з 35,7 грн рік тому). Ціни на мариновані огірки, моркву, цибулю та яйця знизилися.
Вартість салату “оселедець під шубою” практично не змінилася: близько 173,1 грн, що на 0,5% дешевше, ніж роком раніше. За рік до 107,77 грн подорожчав оселедець, решта продуктів або подешевшала, або незначно подорожчала.
Закуски у вигляді бутербродів зі шпротами та лососевою ікрою цього року коштуватимуть на 6,4% дорожче – близько 474,21 грн. Вартість банки ікри не змінилася (299 грн), але подорожчало вершкове масло (до 76,21 грн) та шпроти (до 72,6 грн).
Нарізка: буженина, копчена ковбаса, твердий сир, оливки, хліб коштуватиме близько 551,89 грн (+7,5% за рік). Буженина (300 г) зараз коштує близько 149 грн (торік було 135,55), ковбаса (300 г) – 203,39 грн (200,58 грн), сир (300 г) – 140,13 грн (123,11 грн), банка оливок – 32,9 грн (27,9 грн).
Приготування картопляного пюре коштуватиме 72,58 грн (+28,3%). Продукти для м’ясних страв за рік подорожчали на 15,8% – до 333 грн: кілограм свинини коштує близько 196 грн, півтора кілограма птиці – близько 137 грн.
Вартість огірків, помідорів зросла на 32,9% до 185,6 грн. Ціна фруктів (мандарини, банани) знизилася на 10,4%, до 111,84 грн.
Безалкогольні напої подорожчали на 25,6%: літр соку коштує близько 37,9 грн, пляшка Coca-Cola – 44,87 грн (торік близько 31 грн).
Ціни алкогольних напоїв практично не змінилися (+0,4%) – майже 300 грн: вітчизняне ігристе вино знизилося в ціні до 178,9 грн, горілка, навпаки, подорожчала – до 120,71 грн.
Photo credits: «Слово і Діло»
Читайте також:
IKEA показала гігантські фрикадельки
Олена Зеленська відвідала новозбудовану першу в країні фабрику-кухню
Олена Брайченко розповіла про різдвяні «чубаті канхвети»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi