Дім Рональда МакДональда збудують на місці історичної будівлі 19 століття - PostEat

пошук

Дім Рональда МакДональда збудують на місці історичної будівлі 19 століття
03-11-2023 0 381


Будинок Рональда МакДональда для родин дітей-пацієнтів «Охматдиту» збудують на місці історичної будівлі кінця 19 століття. Про це у Facebook повідомив громадський активіст Дмитро Перов.

За його словами, про це стало відомо за результатами обговорення відповідного проєкту реконструкції на консультативній раді департаменту охорони культурної спадщини. Остання відправила проєкт на доопрацювання.

Перов зазначив, що будівлю на вулиці Чорновола, 28, збудували в останній третині 19 століття. Вона двоповерхова й розташована на високому мурованому цоколі, напівповерсі. Другий поверх зазнав перебудови у 20–30-ті роки 20 століття, що можна віднести до історичних нашарувань будівлі.

«Цілком підтримую наших американських друзів і їх плани побудови будинку для дітей, що лікуються в ОХМАТДИТі. Однак, цілком не підтримую окремих наших співгромадян, які намагаються «намахать» інвесторів з черговим проектом «реконструкції до фундаменту». Ідея підрядників — макимально проста, якщо будувати на місці існуючої будівлі: не потрібно робити землевідвід (правда, це не зовсім законно)», — написав Дмитро Перов.

Він додав, що поруч з історичним корпусом лікарні є вільна від забудови ділянка, де можна було б розташувати такий будинок для дітей.

«Щоб забезпечити проживання важкохворих дітей і їхніх родин у безпосередній близькості до лікувального корпусу, надважливо, щоб проєкт був реалізований на території лікарні. Згідно з чинним законодавством корпус у літері «Ж» не є пам’яткою і не є об’єктом культурної спадщини. І при цьому він має ознаки аварійності та не може використовуватися за своїм прямим призначенням – надавати медичну допомогу хворим дітям. 

Дім залишатиметься у державній власності, а земля під ним продовжить належати громаді міста Києва.

Територія поруч не може використовуватися в цілях реалізації проєкту, адже в такому варіанті позбавить медзаклад єдиного скверу. Це також перевищить прийнятну згідно з законом відстань до пам’ятки історії, що розташована на території лікарні»,повідомили у Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні у коментарі The Village Україна.

Photo credit: Facebook Дмитро Перов

Читайте також:

Арсена Жумаділова призначено гендиректором підприємства «Державний оператор тилу»

Українські агровиробники отримають мінеральні добрива на весняну посівну

Равіолі у вигляді подушки Укрзалізниці, ностальгічні чебуреки та чай у підстаканниках

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi