Дмитро Бахта і Ігор Мезенцев. Гастрономія серед дикої природи: чи справді можна приборкати Карпати? - PostEat

пошук

Дмитро Бахта і Ігор Мезенцев. Гастрономія серед дикої природи: чи справді можна приборкати Карпати?
17-03-2025 0 174


Уявіть собі гірське повітря, навколо лише ліс, багаття потріскує, а перед вами – витвір сучасної гастрономії. Карпати як останній бастіон дикої кухні. Чи це можливо? Чи це лише гарна легенда?

Дмитро Бахта та Ігор Мезенцев — люди, які не просто запитують, а перевіряють на собі.

Дмитро Бахта, неймовірно талановитий український фотограф, чиї фотографії не лише відображають красу моменту, але й передають глибину емоцій, атмосферу та Ігор Мезенцев, український шеф, член спільноти «Chefs for Innovation», гастрономічний новатор та популяризатор української кухні на світовій арені, презентують свою книгу.

У 2019 році Дмитро і Ігор реалізували проєкт «ТОПОТ», метою якого було дослідження можливостей виживання кухарів у дикій природі та популяризація локальних українських інгредієнтів. Під час походів готували страви з того, що вдається знайти в навколишньому середовищі, пізнаючи культуру та природу України.

22 березня у винному барі «Сільпо» відбудеться презентація книги «Cooking in the Wild. Сучасна гастрономія в глибинах Карпат» – маніфесту для тих, хто вірить, що висока кухня може народжуватися не лише в стерильних ресторанних залах.

Ось, що кажуть автори про свою книгу: 

«Книга «Cooking in the Wild» — унікальне видання, яке розкриває сучасну українську кухню серед диких Карпат. … про кулінарні експедиції та техніки приготування з натуральних інгредієнтів від справжніх майстрів!»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про що будуть готоврити на презентації?

  • Як вижити та готувати в Карпатах: автори книги розкажуть про найбожевільніші експерименти з дикими продуктами.
  • Чи можна зробити fine dining у лісі без електрики? Інсайди з реальних походів.
  • Як дбайливе ставлення до природи змінює кухарську філософію?
  • Про любов до українських традицій і покликання кухаря.

Книга – це не просто збірник рецептів, це історія про те, як кулінарія повертається до своїх первісних витоків. У ній немає випадкових слів. Це історії людей, які знають, як насправді пахне свіжозібраний ялівець у горах.

Окрім авторів, на події буде присутня Люсія Бондар – засновниця Creative Publishing, видавництва, що спеціалізується на нестандартних книжкових проєктах. Саме вона допомогла перетворити експедиційний досвід у Карпатах на книгу, яка не тільки надихає, а й змінює погляд на гастрономію.

Модерувати подію буде Юлія-Аврора Огородник — українська гастродослідниця, кулінарний автор, гастроентузіастка, яка понад десять років присвятила дослідженню кулінарної культури. Вона вивчає історію продуктів, досліджує гастрономічну культуру України та подорожує світом у пошуках нових смаків.

Вхід вільний за попередньою реєстрацією в інстаграм @lavkasilpoua

Приходьте, якщо готові дізнатися, чи справді гастрономія може бути дикою. Або ж випити келих вина в хорошій компанії.

Де: Винний бар «Сільпо», ТРЦ Respublika Park, Кільцева дорога

Коли: 22 березня

Всі фото позичені:  Діма Бахта 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi