Дослідження: морепродукти допомогли доісторичним людям мігрувати з Африки - PostEat

пошук

Дослідження: морепродукти допомогли доісторичним людям мігрувати з Африки
26-06-2020 0 770


Вчені Йоркського університету (York University) дійшли висновку, що морепродукти допомогли доісторичним людям вижити у часи посухи та вийти з Африки в Аравію і, відповідно, розселитись по всій планеті.

Вчені дослідили викопні рифи поблизу нині затопленої берегової лінії Червоного моря. Вважається, що доісторичні люди мігрували з Африки саме вздовж морського берега. Висновки дослідження свідчать, що саме фауна узбережжя давали людям необхідні ресурси на шляху міграції в умовах посухи та відсутності інших джерел продовольства.


«Доступність продовольчих ресурсів грає важливу роль у розумінні процесів міграцій доісторичних людей. Просування мисливців-збирачів залежало від джерел їжі та періодів посухи. Припускаємо, що берегові лінії Червоного моря мали ресурси, які зробили можливим просування наших предків», — сказав доктор Ніклас Хаусман, доцент відділу археології Йоркського університету.

У дослідженні йде мова про молюсків — саме вони забезпечували доісторичних людей їжею цілий рік. Автори наукової роботи пишуть, що 100 тис. років тому море було щедрим та стабільним джерелом їжі протягом дуже довгих періодів дефіциту продуктів земної поверхні.

Фото: Rawpixel

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi