19-20 грудня у Києві в кулінарній студії Gastro Hub відбудеться дводенний практичний майстер-клас «Taste of Bread and Pastry: Україна — Італія». У проєкті вирішили познайомимо ближче з італійськими виробами, які будуть випікати впродовж двох днів майстер-класу 19 і 20 грудня разом з пекарем, власником «Татова пекарня» у Львові та запрошеним спікером Василем Хомишиним. Про це розповідається на сайті проєкту Taste of Ukraine.
Італійська випічка, яку можна додати у хлібний кошик ресторану:
- Троянда Мічетта (готують на бізі). Символічний хліб міланських столів і прилеглих територій. La Michetta o Rosetta – різновид листкового хліба (що означає – порожній всередині), який можна впізнати за формою зірки з центральним «капелюшком».
- Пучча (готують на дріжджах). Пучча (італ. – puccia) – різновид італійського хлібного коржика в діаметрі приблизно 20-30 см, який традиційно випікають в Апулії. У більшості випадків пуччу печуть із дріжджового тіста, часто до нього додають картоплю – для того, щоб коржики були м’якими і тривалий час не черствіли (до тижня). Головний секрет виробу полягає у її начинці, і в цьому контексті тут італійці мають повну свободу творчості, що робить пуччу одним із найуніверсальніших видів італійської вуличної їжі.
- Паніні аль лате (на опарі з додаванням сильного борошна). Ці булочки з молоком люблять усі італійці – від малого до великого. Вони дуже прості у приготуванні та ідеально підходять для джемів, мармеладу та кремів, а також для супроводу в’яленого м’яса та сирів. Чудово доповнюють хлібний кошик.
- Тіджеллє (готують на бізі). Такі палянички дуже просто готувати і вони можуть цілком замінити собою хліб, якщо він у вас закінчився і ви не встигли його приготувати. Tigelle (ще відомі як crescentina modenese), родом із міста Модена і несуть свою назву від глиняних дисків, між яких колись затискалося тісто і ставилося на вогонь.
- Фокача (процес автоліза). Фокача – один із найпопулярніших стародавніх видів хліба, що дійшли до наших днів. Цей коржик з’явився на світ завдяки винахідливості сільських жителів, які заповнювали брак продуктів своєю фантазією. З одного класичного рецепту на сучасній кухні народилося безліч варіантів випічки з різноманітними приправами. Вважається, що фокача стала першою національною стравою Італії, передувавши появі піци.
- Чіабата (на дріжджах, довга ферментація). Чіабата – це довгий, широкий буханець з пористим повітряним м’якішем. Він готується з м’якого вологого тіста, виготовленого з борошна з високим вмістом клейковини. Спочатку чіабату пекли в Лігурії, але зараз рецепт використовується і вдосконалюється не лише по Італії, а й у всьому світі. Чіабата використовується для приготування сендвічів в багатьох фаст-фуд мережах.
Читайте також:
Актор серіалів «Клан Сопрано» та «Білий лотос» Майкл Імперіолі відкрив бар на Манхеттені
Один з улюблених шеф-кухарів Тейлор Свіфт відкрив новий ресторан у Форт-Лодердейлі
У Філадельфії пропалестинські протестувальники розбили двері та вікна ізраїльського ресторану
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi