Кабачки та цукіні зацвіли, тому ресторатор Сава Лібкін поділився рецептами приготування страв з цих овочів - PostEat

пошук

Кабачки та цукіні зацвіли, тому ресторатор Сава Лібкін поділився рецептами приготування страв з цих овочів
12-05-2023 0 750


Ресторатор Сава Лібкін поділився у Facebook рецептами приготування кабачкової ікри, смажених кабачків та фаршированих квітів цукіні.

Кабачкова ікра

Інгредієнти: 

  • Ранні маленькі кабачки без сім’я — 1,5 кг
  • Червоні солодкі перці — 200 г
  • Солодкі помідори — 1 кг
  • Цибуля — 300 г
  • Часник — 100 г
  • Стручок гострого червоного перцю — 1 штука
  • Лимон — 1 штука
  • Оливкова олія — 300 мл
  • Сіль і перець додати на свій смак.

Помідори ошпарюємо окропом та знімаємо шкірку. Потім звільняємо від насіння і ріжемо кубиками. Кабачки миємо і теж ріжемо кубиками.

Цибулю і часник шаткуємо скибочками. Гострий перець очищаємо від насіння і теж шаткуємо скибочками.

Солодкий перець обпалюємо на вогні та чистимо від шкірки. Потім розрізаємо і видаляємо насіння та плодоніжки. Нарізаємо м’якоть кубиками.

Цибулю, часник та гострий перець пасеруємо в оливковій олії на повільному вогні 15 хвилин, помішуючи до появи ознак карамелізації. Додаємо до цибулі з часником кубики кабачків, помідорів та болгарського перцю. Тушкуємо і через 10 хвилин додаємо сік лимона, тушкуємо ще 5 хвилин, солимо і перчимо за смаком. Пробуємо і доводимо до готовності при дуже слабкому кипінні ще 20 хвилин.

Додаємо оливкову олію, що залишилася, і вимикаємо вогонь. Доводимо до смаку сіллю та перцем. Можна додати дрібно нарізану петрушку.

Смажені кабачки

Інгредієнти: 

  • Ранні кабачки довжиною трохи більш як 10 сантиметрів — 500 г
  • Часник — 50 г
  • Петрушка — 50 г
  • Гострий червоний перець — 20 г
  • Оливкова олія — 70 г
  • Сіль і перець додати на свій смак.

У глибокому сотейнику на невеликому вогні обсмажуємо тонко нарізані кабачки майже до готовності, хвилин 15. Додаємо шматочки часнику та трошки гострого перцю і готуємо ще 5 хвилин. Солимо і подаємо до столу.

Фаршировані квіти

Інгредієнти:

  • Великі квітки — 10 штук
  • Свіжий сир рікота — 300 г 
  • Яйця — 1 штука
  • Трохи борошна 

Квітки цукіні фаршируємо свіжим сиром рікота і паніруємо в борошні. Потім вмочуємо в яйце і швидко обсмажуємо на сковороді. Подаємо на сніданок зі сметаною.

Фото: Facebook Ресторатор Савва Либкин 

Читайте також:

Названо переможців найбільшого у світі конкурсу пива World Beer Cup 2023

Маріанна Душар, Юлія-Аврора Огородник та Всеволод Поліщук поговорять про історію галицької кухні на фестивалі «Сoffee, books & vintage»

У Львівській області послабили обмеження щодо продажу алкоголю

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi