Коктейлі в Києві: HRAM і Міністерство десертів презентують - PostEat

пошук

Коктейлі в Києві: HRAM та Міністерство десертів створили спільний дроп коктейлів
10-11-2025 0 1363

Партнери

Автор

HRAM та Міністерство десертів випустили спільний дроп коктейлів Sweet Six Sins. Концепт придумували спільно двома командами. За коктейлі відповідав шеф-бартендер HRAM Андрій Фокін. За гарніші до них — шеф-кондитер Міністерства десертів Аліна Палій. 

«Світ заходить у нову епоху Garnish Art, — розповідає Антон Осипенко, маркетинг-директор бару HRAM. — Це більше, ніж їстівний декор: гарніш сьогодні продовжує розповідати історію, розпочату барменом. Тому ми об’єднались з кондитерами Міністерства десертів. До складних концептуальних коктейлів HRAM розробити гарніші, які викликають справді сильні емоції.

До дропу Sweet Six Sins увійшло шість коктейлів, об’єднаних концепцією солодких гріхів — тих, що дорослі рідко собі дозволяють. Солодкий гріх – це не гріх в класичному розумінні. Це дозвіл собі. Шість «так» там, де ми часто кажемо “ні”», — розповідають в команді.

«Варто зазначити, що проєкт вийшов доволі складним, — зізнається Андрій Фокін, — З 12 початкових задумів фізично втілили і дійшли до фіналу в коктейльну карту лише 6. 

Найважче було знайти ідеальний баланс між алкоголем і десертом, щоб вони не конкурували, а підсилювали один одного. Кожен гарніш команди тестували разом із конкретним коктейлем. Це як створювати пару, де обидва партнери мають звучати в унісон».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Аліна Палій, шеф-кондитер Міністерства десертів:

В основі коктейлю Sweet №1 — підкопчений джин, ароматизований чаєм лапсан сушонг і збалансований кисло-солодкими ягідними інгредієнтами, а гарніш до нього — цукерка з пташиного молока у формі язика. Sweet №2 — коктейль на основі горілки й джину у вигляді яйця, в якому замість жовтка — манго. Sweet №3 — кисло-солодкий коктейль з цукровою сумочкою MiuMiu. Sweet №4 — milk punch, натхненний вишнево-фісташковим пирогом, що подається з вафельним ріжком. Sweet №5 — це трендовий коктейль-піна зі шматочком вафельного торта. Sweet №6 — міцний десертний коктейль на віскі з ірисковим лікером Frangelico, для якого прямо при гостеві підкопчують гарніш-цукерку.

Думаю, фаворитом стане коктейль Sweet №1, який ми подаємо з цукеркою у формі язика, прикріпленою до келиха. Ця подача дає змогу гостеві прожити унікальний момент — ми пропонуємо облизати цей язик перед тим, як зробити ковток коктейлю. Це викликає сильну емоцію, трошки грайливу, трошки провокативну.

Андрій Фокін, шеф-бартендер HRAM:

Також Андрій розповідає, що десертні коктейлі замовляє приблизно 20-25% гостей. У Sweet Six Sins не всі коктейлі саме десертні. Серед них є і солодкі, і кисло-солодкі, і міцні.

Де скуштувати та коли — локації і дата запуску

Дроп Sweet Six Sins доступна і в HRAM, і в Міністерстві десертів з 6 листопада.

 

Фото: HRAM та Міністерство десертів

 

Читати також: 

Нові заклади Києва жовтень 2025: 21 локація, що відкрилась в місті

Wine&Spirits Ukraine 2025: синергія українського та світового винного досвіду

Безлімітне ігристе та коктейлі в Києві: топ закладів з напоями без обмежень

Tatar Bunar у Лондоні може потрапити до Michelin: Алекс Купер натякнув на важливий лист від гіда

Корпоратив в Києві у форматі вечері: простори, проекти та заклади з дегустаційним меню або гастрономічними вечерями

Дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards 2025: оголошено результати

Локації та ресторани для корпоративів з окремим банкетними залами

«Українське вино — частина світової культурної спадщини»: форум презентує винних амбасадорів України 2025

Баланс смаку в коктейлях: від кислотності до dilution

New Food Summit 2025 відбувся у Києві — головна подія року для агріфуд-ринку

Шоколадний батончик Жуколад із личинками представили у Києві

Kyiv Food Market закривається на оновлення формату

Де провести новорічний корпоратив у Києві 2026: топ просторів та закладів

Нове японське міське кафе Oishi Ba відкрилось у Києві

Новий японський ресторан ҐО відкрився у Києві на вулиці Обсерваторній

Витримка стейків: технології dry aged, wet-aged, butter steak і трюфельний Рібай

Топ-7 бургерів у Києві, які готують не бургерні заклади

Wine&Spirits Ukraine 2025: нова локація, понад 100 брендів і світові прем’єри

WorldFood Ukraine 2025: визначна подія для професіоналів харчової галузі, продуктового ритейлу та дистриб’юції

Українські вина здобули золото на Sélections Mondiales des Vins 2025 у Північній Америці

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi