Кухня ресторану «100 років тому вперед» стала на 100% українська - PostEat

пошук

Кухня ресторану «100 років тому вперед» стала на 100% українська
20-01-2023 0 420


Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів у Facebook, що кухня столичного ресторану «100 років тому вперед» стала на 100% українська, адже всі продукти вирощені в Україні.

“Багато ресторанів в світі кажуть, що вони, наприклад, французькі, але використовують у стравах імбир, соєвий соус, чорний перець, який у Франції не вирощують. Тому, як на мене, в них французька кухня не на 100, а на 95%”, — розповідає шеф-кухар.

За його словами, кухня «100 років тому вперед» раніше теж була на 95% українською, але Клопотенко з Інною Поперешнюк та командою йшов 3,5 роки до того, щоб отримати 100%. Вони вивчали нові техніки, досліджували їжу. І прийшли до цього моменту, коли всі продукти в закладі народжені і виплекані в Україні. Це важко, бути повністю українським, на 100%, але бути українцем взагалі ніколи не було просто.

“Зараз на кухні ми відмовилися від чорного перцю, лимонного соку, шоколаду, агар агару і т. ін. Не використовуємо продукти, які імпортуються з-за кордону взимку, як от кабачки чи баклажани.  А значить тепер ми 100% грошей залишаємо лише українським виробникам. 

І ми відмовилися від цих продуктів, не тому, що лимон чи чорний перець якісь погані. А тому, що хочеться відчути концентровано український смак без додатків. Насолодитися його незалежністю та унікальністю. Такий от гастрономічний націоналізм, виплеканий любов’ю до свого”, — підсумовує Клопотенко.

Адреса закладу: вулиця Володимирська, 4.

Він додає, що наступним у 100% українізації буде бар.

Фото: Facebook Євген Клопотенко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi