пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Творець і шеф-кухар Gelarty Массімо Джеларті розповів у Facebook, що випустив нову історичну лінійку морозива та пояснив, що таке ГОСТ.

За його словами, здається, що вже всі виробники морозива розмістили на етикетку напис ГОСТ. Насправді ж ГОСТ – це не про якість, а про вкрадені й спрощенні мінпіщєпромом ссср (ред. — Міністерство харчової промисловості СРСР) оригінальні французькі рецепти морозива, а також про спробу заробити на ностальгійному «смачно як у дитинстві» у тих кому 40+ років.
“У 17 — 19 століттях, звідки родом перші зафіксовані рецепти класичного морозива, не було госту. Зате королівські кондитери готували справжнє морозиво – з найкращих натуральних інгредієнтів”, — розповів він.
Массімо Джеларті відтворив рецепти ванільного морозива 1649 року королівського шеф-кухаря Жерара Тирсена, “крем-брюле” 1691 року шеф-кухаря герцога Орлеанського Франсуа Мессьяло та справжнє “Пломб’єр-ле-Бен” 1881 року – на вершках та з бельгійським шоколадом, як його готували французькі кондитери XIX ст.
Фото: скриншот
Читайте також:
ЄС продовжив заборону на імпорт української агропродукції до середини вересня
В Миколаївські області готові приймати евакуйованих мешканців Херсонщини
Євген Клопотенко шукає учасників на поп-ап на «Житньому ринку»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi