Маємо підняти галузь хмелярства до конкурентного європейського рівня — Тарас Висоцький - PostEat

пошук

Маємо підняти галузь хмелярства до конкурентного європейського рівня — Тарас Висоцький
03-10-2023 0 544


З метою приведення норм чинного законодавства до європейського, виробництва високоякісної хмелепродукції за стандартами ЄС та реалізації її на внутрішньому ринку і нарощування експорту до інших країн, галузь хмелярства потребує підтримки та докорінних законодавчих змін. Про це на комітетських слуханнях «Стан та перспективи розвитку вітчизняної галузі хмелярства» наголосив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

“Маємо відродити українську галузь хмелярства і підняти її до конкурентного європейського рівня. Нещодавно мінагрополітики представило  парламентському Комітету з питань аграрної та земельної політики  доопрацьований проект закону «Про хміль та хмелепродукти» (9234). В документі унормовано митні формальності імпорту; порядок перевірки хмелю при імпорті на відповідність мінімальних ринкових вимог; структура центрів, органів та видів документів з сертифікації. Запроваджується сертифікація хмелю на території України”, — заявив Тарас Висоцький.

Учасники комітетських слухань відвідали на Житомирщині  підприємства, які займаються вирощуванням, збиранням, сушінням та зберіганням хмелю. Традиційно Житомирщина залишається головним виробником хмелю в Україні. На сьогодні там знаходиться основна частина всіх площ хмеленасаджень.

Аграрії Житомирщини та науковці галузі наголошують, що готові збільшувати вирощування хмелю, забезпечувати переробну галузь вітчизняною сировиною та нарощувати експорт даної продукції. Українські селекційні досягнення в галузі хмелярства є досить затребуваними, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.

Читайте також:

У столиці цього тижня відбудуться продуктові сільськогосподарські ярмарки: список локацій

У Єгипті знайшли глеки з вином, якому близько 5 тисяч років

У Парижі відбудеться дегустація українських та французьких вин

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi