McDonald's програв справу про торгову марку Big Mac у Суді ЄС - PostEat

пошук

McDonald's програв справу про торгову марку Big Mac у Суді ЄС
05-06-2024 0 256


Судова справа між американською мережею ресторанів швидкого харчування McDonald’s та ірландською фастфуд мережею Supermac’s, яка тривала 17 років, завершилась сьогодні — рішенням Європейського суду, McDonald’s заборонено використовувати торгову марку Big Mac для продуктів з курятини, що реалізуються в Європейському Союзі. Про це повідомляє The Guardian.

Судова тяганина почалася в 2007 році, коли Supermac’s спробувала зареєструвати свою назву в ЄС як торгову марку для ресторанів з метою просування в решту Європи. Це спонукало McDonald’s виступити проти заявки Supermac’s з претензією щодо назви та логотипу — компанія стверджувала, що назва надто схожа на гамбургери Big Mac і може викликати плутанину серед клієнтів.

Претензії транснаціональної компанії були задоволені частково, проте в 2017 році ірландська мережа подала заявку до Бюро інтелектуальної власності ЄС (EUIPO) про припинення ексклюзивного використання терміну «Big Mac» McDonald’s. Представники Supermac’s стверджували, що товарний знак не використовувався в ЄС у зв’язку з назвою ресторану протягом безперервного п’ятирічного періоду.

EUIPO частково підтримало позов Supermac’s у 2019 році, і ось 05 червня 2024 року Європейський суд ухвалив рішення вилучити Big Mac як торговельну марку ресторану та заборонити мережі використовувати її для продуктів з м’яса птиці. В рішенні зазначають, що «Big Mac можна використовувати як м’ясний продукт, бургер, але його не можна використовувати як курячий продукт».

Фото: Brett Jordan on Unsplash

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi