Michelin Guide Ченду: 9 ресторанів відзначені зірками Michelin - PostEat

пошук

Michelin Guide Ченду: 9 ресторанів відзначені зірками Michelin
13-01-2022 0 887


Повний вибір Michelin Guide Chengdu 2022 був оголошений 6 січня 2022 року. В ньому відзначили один ресторан двома зірками Michelin, 8 закладів отримали одну зірку Michelin і 13 ресторанів Bib Gourmand, а також було вручено спеціальну нагороду – Michelin Service Award.

«Ченду, столиця провінції Сичуань, має багато переваг і цікавих місць. Звісно, важливе місце займає ​​гастрономічна сцена, яку Michelin Guide з особливою гордістю рекламує. Команда інспекторів була дуже вражена місцевим і різноманітним кулінарним ландшафтом. Ченду пропонує безліч ресторанів, наповнених талантами та автентичністю. Завдяки багатим смакам, унікальному приготуванню, вишуканим технологіям та унікальним інгредієнтам, сичуаньська кухня захоплює як місцевих, так і міжнародних гурманів», – говорить Гвендаль Пулленнек, міжнародний директор Michelin Guide.

Путівник Michelin представляє перший ресторан з двома зірками Michelin в Ченду.

Yu Zhi Lan — 2 зірки Michelin 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: 24 Changfa Street, Chengdu, China Mainland

Бюджет: 1200 — 2000 CNY (Юань Женьміньбі) – 5230 — 8720 UAH

Кухня: сичуанська

Шеф-кухар: Лан Гуйджун. Він відомий своїми мінімалістичними, але майстерними інтерпретаціями сичуаньської кухні, кожна деталь ресторану та меню ретельно продумані та служать певній меті. 

Деталі: стримана концепція приватної їдальні презентує різноманітні елегантні, вишукані сети з кількох страв. Вони підкреслюють природні смаки інгредієнтів. Видатні кулінарні здібності шеф-кухаря відображені в кожній страві. Шеф-кухар Лан Гуйджун — місцева легенда, яка підняла страви Сичуаня до рівня високої кухні.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: ресторан випромінює сільський шарм, локація наповнена керамічним мистецтвом та гончарними виробами самого шеф-кухаря. Перш ніж ви зможете скуштувати його елегантні, вишукані страви, вам потрібно забронювати столик із заставою.

Chaimen Hui — 1 зірка Michelin 

Де: 289 Jiaozi Avenue, Chengdu, China Mainland

Бюджет: 500 — 1500 CNY (Юань Женьміньбі) – 2180 — 6535 UAH

Кухня: сичуанська

Шеф-кухар: шеф-кухар Чен. Він народився і виріс у Сичуані. Шеф-кухар має велику любов до сичуаньської кухні і прагне представити гастрономічному світу абсолютно новий імідж цієї кухні. Чен вірить, що інновації походять від поваги до традицій, і любить присвячувати свій час ретельному створенню кожної страви.

Деталі: пам’ятаючи про концепцію «від ферми до столу», кухарі закладу придбавають першокласні сезонні інгредієнти з усього світу. Це потрібно, щоб готувати смачні страви з чудовою текстурою та смаком.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: Chaimen Hui — бренд преміум-класу. Заклад забезпечує гостям відчуття розкоші. Сичуанська кухня домінує в меню. Тут використовуються якісні сезонні інгредієнти з усього світу; багато страв можна замовити окремо. Рис мапо-тофу доповнений нарізаною кубиками яловичиною, а реберця з яловичини кунг-пао з висушеною мандариновою шкіркою мають гострий і солодкий смак.

Chengdu Restaurant — 1 зірка Michelin 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: No. 46-1, Section 4, Renmin South Road, Chengdu, China Mainland

Бюджет: 500 — 1500 CNY (Юань Женьміньбі) – 2180 — 6535 UAH

Кухня: кантонська

Деталі: меню, побудоване на традиційних кантонських стравах, приправлене сичуанськими нотками, є головною принадою ресторану Chengdu. Родзинкою закладу є чудовий інтер’єр із підвісними лампами, що світять на стародавні артефакти та латунна стіна, яка додає особливості місцю під час трапези. Серед страв рекомендують спробувати голуба та фірмовий суп місуа.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: підвісні світильники нагадують золотого сонячного птаха, якого знайшли в Ченду, а перфорована латунна стіна з підсвічуванням нагадує плетіння кошиків. Шеф-кухар з Гуандун створив меню на основі традиційних кантонських страв, але приправив його сичуанського стилю. Смажений 18-денний голуб може похвалитися соковитою м’якоттю та хрусткою скоринкою. А у фірмовому супі місуа використовується насичений рибно-свинячий бульйон, доповнений в’яленими креветками, солоною свининою та тертим омлетом.

Fang Xiang Jing — 1 зірка Michelin 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: 16 Majia Garden Road, Chengdu, China Mainland

Бюджет: 598 — 1298 CNY (Юань Женьміньбі) – 2610 — 5655 UAH

Кухня: сичуанська

Деталі: у ресторані подають автентичні страви сичуанської кухні. Кухня Fang Xiang Jing якомога точніше відтворює старовинні сичуанські рецепти, охоплюючи такі класичні страви, як фуці фейпянь, мапо тофу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: це триповерховий ресторан, який розташований у японському кам’яному саду. Для трапези гостям пропонують лише окремі кімнати. Команда кухні якомога точніше відтворює старовинні рецепти сичуанської кухні, охоплюючи такі класичні страви, як фуці фейпянь, мапо тофу. 

Подаються тільки комплексні меню за різною ціною.

Ma’s Kitchen — 1 зірка Michelin 

Де: 1 East Kangshi Street, Chengdu, China Mainland

Бюджет: 150 — 400 CNY (Юань Женьміньбі) – 650 — 1735 UAH

Кухня: сичуанська

Деталі: ця надзвичайно популярна їдальня починала своє існування як кіоск у Мейшані в минулому столітті. Сюди стікаються клієнти, щоб скуштувати відому качину кров із субпродуктами та нарізаним вугром. Серед місцевих гурманів також популярна локшина дан-дан та інша сичуаньська класика.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: цей надзвичайно популярний магазин у галасливому районі Тайку Лі розпочав роботу як кіоск в 1923 році. Заклад має вінтажне хіпстерське оформлення та сичуаньську класику в меню. Популярні страви включають креветки та баклажани кунг-пао, качину кров зі свинячими субпродуктами та нарізаним вугром, локшину дан-дан і десерт з крижаного желе. Очікуйте, що черга формується в момент відкриття закладу.

Mi Xun Teahouse — 1 зірка Michelin 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: 81 Bitieshi Street, Chengdu, 610021, China Mainland

Бюджет: 100 — 300 CNY (Юань Женьміньбі) – 435 — 1300 UAH

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Тоні Сюй. “Ми працюємо з органічними фермерами в Юньнані, щоб отримати відмінні гриби, трави та овочі. Також у нас є власний город. Ми також купуємо чай у місцевих сичуаньських фермерів і маємо власне чайне поле, щоб отримати листя, яке ми використовуємо в наших ресторанах, магазинах і спа”, — каже шеф.

Деталі: чайний ресторан Mi Xun Teahouse розташований у внутрішньому дворику. Заклад пронизаний історичним шармом. У Mi Xun Teahouse пропонують вегетаріанські страви з добірних місцевих інгредієнтів. Легкі, вишукані та натхненні вегетаріанські страви, у тому числі веганський мапо-тофу з лисичками та пряні гарячі котлети приваблюють багатьох гостей.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: цей ресторан, розташований у тихому готелі поруч із храмом Дачі. Заклад є оазисом спокою серед галасливого торгового центру Тайку-лі. Будинок у дворі має історичний шарм, а відкрита кухня забезпечує відчуття простору. Зібрані вручну місцеві інгредієнти використовуються для приготування легких, вишуканих і натхненних вегетаріанських страв, як-от веганський мапо-тофу з лисичками. Для післяобіднього чаю виберіть оригінальний торт.

Silver Pot — 1 зірка Michelin 

Де: 300 Jiaozi Avenue, Chengdu, China Mainland

Бюджет: 300 — 1000 CNY (Юань Женьміньбі) – 1300 — 4330 UAH

Кухня: сичуанська

Деталі: подорожі власниці закладу по всьому світу перетворюються на пошук якісних морепродуктів та інших інгредієнтів для Silver Pot. В закладі їжа готується в індивідуальному сичуанському стилі: смажений голуб та інші холодні закуски є улюбленими стравами гурманів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: колекція сувенірів власниці ресторану з її подорожей по всьому світу надає цій просторій їдальні чарівної химерності. Якісні морепродукти та інших інгредієнти з усього світу шефи готують в справжньому сичуанському стилі. Печеного голуба просто неможливо не спробувати. Також добре смакують холодні закуски, такі як нарізаний білий амур.

Song Yun Ze — 1 зірка Michelin 

Де: 8 Liuli Road, Chengdu, China Mainland

Бюджет: 1600 — 2000 CNY (Юань Женьміньбі) – 6930 — 8660 UAH

Кухня: сичуанська

Деталі: ресторан названий на честь легендарного сичуанського шеф-кухаря Сонюнь Чжана, який відкрив його протеже. Він пропонує індивідуальне меню, яке зазвичай включає понад 20 майстерно приготованих страв. Усі страви створюються з першокласних інгредієнтів та підкріплюються традиційними технологіями. Шеф-кухар завжди стежить за дотриманням традицій на кухні, додаючи витонченість у свій репертуар.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: Чжан Соньюнь — легендарний сичуанський шеф-кухар. Саме його протеже відкрив цей ресторан у химерному дворику на честь свого шефа. Усі відвідувачі повинні зарезервувати кімнату і заздалегідь обрати своє комплексне меню. Типовий набір включає понад 20 майстерно розроблених страв. Вони усі виготовлені з першокласних інгредієнтів на основі традиційних кулінарних технологій.

Xu’s Cuisine — 1 зірка Michelin 

Де: 1 Wangjiang Road, Chengdu, China Mainland

Бюджет: 200 — 800 CNY (Юань Женьміньбі) – 870 — 3670 UAH

Кухня: сичуанська

Деталі: сичуанська кухня становить основу меню в закладі. Тут готують різні страви на основі бобової пасти і страви в домашньому стилі. А також можна знайти страви, які передбачають бережне і тривале готування, а страва «ji douhua» є їхньою гордістю.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: це був перший ресторан мережі, який працює понад десять років. Головна їдальня умебльована в традиційному стилі, а на трьох поверхах є ще 16 окремих кімнат. Меню розділено на категорії за стилем. Почніть свій обід зі смаженого у фритюрі плетеного тіста – легкої хрусткою закуски, а потім фірмового ji douhua, виготовленого на замовлення, у прозорому бульйоні. Приготування страви займає 2 дні, перед тим як її подадуть. 

13 ресторанів Bib Gourmand

Ресторани, які увійшли до списку з відзнакою Bib Gourmand пропонують хорошу якість і хорошу ціну на страви. Перші ресторани Chengdu Bib Gourmand пропонують широкий асортимент страв: від кондитерських виробів, місцевих фірмових страв до сичуаньської картоплі, а також місцевої культури чаю. Вартість обіду на одного не перевищує 300 юанів (1300 грн).

Chanyue Vegetarian. Вегетаріанські страви в сичуаньському стилі становлять основу комплексного меню, яке змінюється кожні 15 днів, відповідно. Клієнти можуть насолоджуватися різноманітними веганськими стравами, хитро замаскованими під м’ясо та рибу.

Chen Mapo Tofu (Qinghua Road). Кажуть, що цей столітній ресторан є справжнім джерелом тофу-мапо. Також серед гурманів тут популярні вареники Чжун і свинина на пару, загорнута в листя лотоса.

Dumpling & Drinks. Дамплінги в цьому закладі щодня готують на відкритій кухні. Всього подають шість видів. 

Feng Qi Wu. Ресторан відомий своєю конкурентоспроможною, автентичною сичуаньською кухнею: включаючи тушковану рибу в гострому бобовому соусі. У кожній окремій кімнаті є зона для приготування чаю, яку відвідує чайний майстер.

Fu Rong Huang. Досвідчена команда спеціалізується на традиційних сичуаньських стравах. Наприклад, сичуаньський солодкий шаобай.

Lao Chengdu San Yang Mian. Місцеві гурмани стікаються сюди за локшиною. Бланшована локшина в гострому м’ясному соусі з нарізаними кубиками стручкової квасолі є найпопулярнішою стравою. 

Mind. У цьому невеликому ресторані подають лише чотири види локшини, а також кілька гарнірів протягом дня та меню з домашніх страв на вечерю. Цей невеликий ресторан заохочує відвідувачів сповільнити темп і уважно насолоджуватися їхніми смаками. 

Ming Ting Xiao Guan. Цей компактний ресторан завжди переповнений відвідувачами, які прагнуть традиційних сичуанських страв. 

Mo Xiao Guan. У ресторані локшину подають у супі або додають у соус. Суп з локшиною та зі свининою є фаворитом не дарма, оскільки бульйон вариться шість годин, надаючи йому глибокий насичений смак.

Organization South. Цей ресторан відомий своїми знаменитими стравами сичуанської кухні, холодними закусками та сезонними пропозиціями.

Ting Yuan 399. Страва з річкової риби з м’якою соковитою м’якоттю та хрусткою скоринкою – приваблює багатьох гостей. Вугрів із річок готують у ароматному бульйоні, насиченому спеціями та травами, і поливають гарячою олією, коли подають до столу.

Yu Jiu Xiang. У цьому простому ресторані з 2014 року подають традиційну кулінарію Ченду. Фірмові страви включають бланшовану свинячу грудину і гостру смажену курку з перцем чилі.

Zhuan Zhuan Hui (Lianhua South Road). Цей заклад завоював прихильність серед місцевих жителів. Тут готують домашню сичуанську кулінарію. Домашня атмосфера є плюсом ресторану Zhuan Zhuan Hui.

The 2022 Michelin Service Award

Нагороду Michelin Service Award у 2022 році отримує Лей Мін із Young Art · Yong Ya He Xian (Tongzilin East Road). Молода, енергійна жінка уважна до деталей, добре знає продукти та   майтерно забезпечує найкращий сервіс для відвідувачів. Вона завжди пристрасна і працьовита.

Фото: Michelin, Chengdu Restaurant, thehousecollective.com

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi