На початку XX століття покупці користувались посібником, щоб не придбати підробки в Одесі - PostEat

пошук

На початку XX століття покупці користувались посібником, щоб не придбати підробки в Одесі
30-01-2023 0 508


Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко поділилась цікавою інформацією про книжку “ФАЛЬСИФИКАЦІЯ ВАЖНЬЙШИХ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ”, яка мала допомогти споживачам початку XX ст. не потрапити в халепу і не придбати підробки в Одесі.

“ФАЛЬСИФИКАЦІЯ ВАЖНЬЙШИХ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ. Описаніе способов распознать поделку и посторонія примеси в важнейших пищевых продуктах без применения приборов и аппаратов.

РІК: 1918, Одеса

ТЕМА: посібник

ЦИТАТА: Ни один продукт в мире не фальсифицируется такь как вино. По меткому представленію Пастера «натурального продажного вина не существуеть и если вы желаете иметь таковое, то должны сами вырастить виноградникь, снять виноград, выжать его и изт полученнаго сока под неустанным личным наблюденіем приготовить драгоценый напиток. В винодельческих странах фальсификацiя вина вошла обыкновеніе, и никто такому положенію дела нен удивляется. Фальсификация вин так разнообразна и так хитро продумана, что очень часто знатоки, опытные винодели затрудняются определить, в какой мере испытуемое вино является натуральным. … Пускается в ход спирт, сахар, эфир, всевозможныя эссенціи и завершается этикеткой и формой бутылки. Так фабрикуется мадера, токайскіе, херес, портвейн, малага, мускат и другіе сорта дорогих вин. 

ДУМКИ: Я вирішила обрати цей посібник, бо рік його публікації припадає на завершення Великої війни. Всі добре, знають, що наступні роки для Одеси та й в цілому для  всієї України виявились дуже важкими, гіркими та драматичними. А сьогодні вночі російські війська Херсонщину обстріляли 36 разів, є загиблі та поранені. У соціальних мережах якийсь морок через мову яку розганяють під благочестивою тм «права і демократія», а мені хочеться накритись ковдрою та читати про те, як виявляли підробки вина, масла, молока та інших популярних продуктів у минулому столітті”, — написала Олена Брайченко у Facebook.

Фото: Facebook Олена Брайченко (Осипчук)

Читайте також: 

Мирослава Ульяніна розповіла, чи є корисні перекуси

Дмитро Борисов продовжує розповідати про свої перші кроки у ресторанному бізнесі

В Україну завезли отруйний арахіс з Єгипту

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi