Новий заклад. Київ: Ресторація Української Незламності «Котлета по-київськи» на Бессарабці - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: Ресторація Української Незламності «Котлета по-київськи» на Бессарабці
28-04-2023 0 2380

Автор


Де: вул. Басейна 1-3/2а

Формат: гастрономічний простір

29 квітня о 18:00 перша Ресторація Української Незламності “Котлета по-київськи” відкриває свій простір на Бессарабці. Ресторація української Незламності — це синергія трьох складових: urban-art, urban-food, urban-voice.

«Наш простір — це маніфест незламності, проголошений тими, хто причетний до його створення. Але й незламність, яка надихнула нас створити це місце, має звідкись черпати свою енергію. Тому ми наповнили наш простір символами, які є відображенням духу часу і вже є історією. Це #місцетвоєїсили», — зазначають у закладі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В рамках творчої колаборації Ресторації Незламності та соціального художника #Sociopath @sociopathua створили культурний прецедент — пам’ятка історії, знаменита трилогія “Ікони Революції”, знищена у 2017 році, знову повернулась у серце Києва. Також в закладі презентують, як зазначають власники, «символи незламності українського духу, які вже є історією»: Бородянський півник, «Азовсталь», фрагмент Ізюмського мосту. Ресторація інтерактивна, в закладі створили радіо оформлення та відео інсталяції до мистецьких робіт #Sociopath. Також пропонують гостям сувенірну продукцію, продаж мерчу буде постійним джерелом фінансової допомоги для 49-го окремого стрілецького батальйону “Карпатська Січ”.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Основою меню стала котлета по-київськи у різноманітних варіаціях, які адаптуватимуться до сезону. Також в меню комбо меню з котлети по-київськи, картопляників чи картоплі-фрі та сезонного салату. Гості також можуть забронювати “підвішану котлету” або фірмові комбо для ЗСУ. До страв пропонують ексклюзивні наливки, крафт-пиво та оригінальний лимонад.

Дещо з меню:

  • котлета по-київськи гриби — 129 грн,
  • котлета по-київськи бринза — 129 грн, 
  • картопляники — 35 грн,
  • картопля фрі — 45 грн,
  • салат вітамінний — 49 грн,
  • крудо селера+морква — 69 грн,
  • комбо котлета+наливка — 185 грн,
  • комбо котлета+картопляники+салат — 189 грн.

Вже наступного місяця в рамках простору створюють івент-майданчик. Під час офіційної презентації ресторація проведе аукціон, вилучені кошти з якого будуть передані на потреби батальйону “Карпатська Січ”.

 

UPD: Представники закладу відповіли на запит редакції щодо доцільності концепції та елементів інтер’єру, пов’язаних з війною рф проти України та звинувачення закладу «Котлета по-київськи» по вул.Хрещатик, 17 у плагіаті назви.

Далі пряма мова:

«1. щодо «доцільності нашої концепції та елементів інтерʼєру, повʼязаних з війною рф проти України»?

Незламністю української нації захоплюється весь світ, вона вражає і про неї говорять. Ми, як український бізнес, на чиї плечах сьогодні лежить значна частина економічної стабільності країни в умовах війни, взяли цю ідею за основу концепції, тому що пишаємося цією унікальною рисою українців, вона надихає нас і змушує щодня памʼятати, якою ціною ми набули незламність у собі, хто є символом незламності і кого ми повинні шанувати та підтримувати у цей час.

Так, недавній інцидент дав нам можливість зрозуміти, що ми недопрацювали деякі елементи і виправити це ще до офіційного відкриття.
Ми наповнили наш простір символами незламності, саме через них ресторація комунікує з гостями закладу та може донатити, як відповідальний бізнес.
Наш інтерʼєр і усі його елементи — маніфест незламності. Творчі роботи соціального художника #Sociopath — серія портретів «Нове Сонце України», — посвята українській жінці як берегині роду (полотно «Мати») та жінці-побратиму, другові, Захисниці, що приймає виклик долі (полотно «Україна»). Культова трилогія «Ікони Революції», памʼятка історії, яка надихала на боротьбу майданівський рух. Трилогія «Війна» і її відеоінсталяція, створена на основі особистого архіву полеглого бійця «Айдару», нині почесного громадянина Тернополя — Віталія Дереха. Ми горді, що дали можливість людям надихатись цими роботами і глибше розуміти самих себе, природу незламності і наш спільний шлях до перемоги. Півник- символ стійкості- це історія закарбована у памʼяті, і це, що не дає забути і знехтувати з плином часу. Вʼячеслав Чорновіл і його слова «Україна починається з тебе» — це про кожного з нас. Ми не можемо не акцентувати на цьому, тим паче під час війни. Наша місія — надихати, мотивувати та просвітлювати.
Ми запрошуємо кожного з Вас до нашого простору, аби надихнутись, пізнати глибше нас та нашу місію. Ми проводимо екскурсії, розповідаємо, чуємо та реагуємо, вдосконалюємося і знаходимо можливості комунікації та підтримки один для одного.

Гастро-ідея доповнює філософію закладу та формує відчуття цілісності культурного дозвілля. Разом з тисячами закладів, які щодня годують гостей котлетою по-київськи ми відстоюємо право цієї унікальної страви бути одним із загально національних надбань і еталоном київської гостинності.

2. звинувачення “котлети по-київськи” у плагіаті назви закладу

Що мається на увазі під плагіатом?
У нас оригінальний логотип, який ми розробляли паралельно з роботою над закладом. Був поданий на реєстрацію технічний варіант ТМ, який ми потім допрацювали і також подали на реєстрацію. У нас оригінальне оформлення, ідея та концепція закладу. В чому полягає плагіат?
Якщо мова йде про організацію, яка хоче створити труднощі у запуску нашого закладу, то це безпідставно. Заявку на реєстрацію знаку ми подали раніше, той вигляд, який ТМ має зараз — абсолютно наша власна розробка, дизайн, оформлення, форма подання самого закладу — взагалі все відрізняється. Тому ніяких підстав для подібних звинувачень ми не бачимо.

Ми шануємо українську національну кухню і вважаємо , що кулінарні надбання, такі як котлета по-київськи — наша спільна національна гордість. Ми закликаємо українські гастро-заклади готувати цю страву, культивувати її рецептурні різноманіття!
Ми не привласнюємо котлету по-київськи, ми пропонуємо її нашим гостям, бо вона смачна і така ж символічна для українців, як борщ і сало.
До того ж, з закладом, про чиї закиди у плагіаті Ви говорите, ми не конкуруємо ні форматом, ні концепцією. Конкуренція полягає лише у гастро-складовій. І якщо йде мова про котлету по-київськи, то у киян і гостей столиці має бути вибір.

Дякую! З повагою керуючий закладом Артюхін Андрій»

Фото надані закладом

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi