пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко у рамках проєкту «Українська весна» розповідала французам про українську кухню. Про це вона повідомила у Facebook.
“Насправді я підготувалась до 2-х годинного виступу, прописала тези, оновила дані. Підготувалась морально до запитань, які вже доводилось чути від іноземців: «чим українська кухня відрізняється від російської», перебрала невеликі гостинці від українських дрібних виробників які нам зібрала Лавка Традицій , помилувалась хлібом який спік Лаврешин Игорь, поговорили з шефом Віталій Гуралевич який готує сьогодні для вечері в межах Printemps Ukrainien / Українська Весна “, — розповіла Олена Брайченко.
Проєкт «Українська весна» за підтримки Українського інституту та посольства України у Франції знайомить французьку публіку з сучасною українською культурою.
За словами Олени Брайченко, «Українська весна» в Парижі — це понад 50 заходів націлених на поширення нового й актуального українського культурного продукту у Франції. Одна з цих подій — це вечеря у ресторані готелю Normandy Le Chantier, й розмова про книжку «Україна. Їжа та історія», яка розповідає про історію, культуру, смаки та страви української кухні.
“Але хіба тоді я могла уявити, що вже наступного року, ожного разу коли потрібно спілкуватись з іноземцями і розповідати те, про що я люблю говорити найбільше — українську кухню, буду найперше думати про те, щоб не розплакатись. Гризти себе, що недостатньо сказала, сумніватись у тому, як зберегти баланс між розповіддю про гастрономічну спадщину, розквіт ресторанних індустрій до війни та сьогоднішнє брутальне й фізичне знищення, фермерських господарств, заміновані поля й покинуті садиби, розбомблені корівники та надзусилля всіх тих хто працює і годує сьогодні нас. Бо цей час — 2 години, це спроба закохати людей які мало, що знають про Україну у нашу культуру, зробити їх нашими агентами й адвокатами, підштовхнути купувати українське, донатити й тиснути на місцеву владу надавати нам підтримку, заохотити приїхати до України відразу після Перемоги”, — підсумовує співзасновниця проєкту їzhakultura.
Фото: Facebook Олена Брайченко
Читайте також:
У США рибалка зловив рідкісного «золотого» окуня
Юлія Рабін пояснила, чому заклади з українською кухнею не з’являються масово
Конор Макгрегор представив віскі у стилі Apple — відео
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi