Періг — це не пиріг: інсайд з кухні нового гастробренду Євгена Клопотенка та Інни Поперешнюк - PostEat

пошук

Періг — це не пиріг: інсайд з кухні нового гастробренду Євгена Клопотенка та Інни Поперешнюк
04-04-2025 0 294

Автор


Періг — це не пиріг, а нова українська альтернатива піці. І ми знаємо, хто за цим стоїть. Інсайд з кухні нового гастробренду Євгена Клопотенка та Інни Поперешнюк

Ви ще не їли періг? Скоро будете. Автори ідеї, Євген Клопотенко і Інна Поперешнюк, кажуть, що це не просто випічка, а нові поєднання смаків, експерименти з інгредієнтами та зміна звичних правил.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Розказуємо в чому справа 

Євген Клопотенко і Інна Поперешнюк і запустили новий гастробренд — “ПЕРІГ”.

Квадратна випічка — солона або солодка, у двох видах тіста: ферментоване із хусткою скоринкою та класичне за рецептом мами Євгена Клопотенка.

Начинки:
– свинина з капустою
– курка з гніченими сливами
– картопля з беконом
– шпинат з сиром і горіхами
– гарбуз з фетою
– мак і вишня у кагорі

Ціни — від 300 до 690 грн, залежно від розміру та наповнення.

Ідея страви не про “перекусити на ходу”, а про «з’їсти щось змістовне, українське, круте і вдумливе». І ще — поділитись. Бо квадратний формат спеціально придумали для того, щоб різати і ділитись з близькими.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Звідки це взялось 

Усе почалось із графіті. Пан Клопотенко під час подорожі Чернігівшиною побачив графіті з XIV століття зі згадкою цієї страви на стіні Спасо-Преображенського собору в Чернігові — одному з найстаріших храмів країни.  Можливо,  на сьогодні це — один із перших збережених записів про їжу на наших землях. І все — закрутилось.

Ось, що нам розказав Євген про проєкт: 

“Я зрозумів, що пироги — це не просто знайома з дитинства страва. Це частина нашого культурного коду. А ще пиріжки, які ми всі знаємо і любимо, походять саме від пирогів.

Ми взяли цю класику, додали більше начинки, зробили хрустке тісто, зручну форму — і назвали по-своєму: періг. Бо ми інакші, і наші пероги — нетипові. А ще мені подобається сама назва — бо, насправді, люди постійно плутають і змішують звуки “е” та “и”. І це смішно, живо, справжньо.

Здається, саме таким має бути ідеальне комбо для популяризації смачної, сучасної української випічки”. 

І ще: назва — це гра. Бо люди постійно плутають “е” і “и”. І це смішно. А ще — дуже по-нашому.

На пакуванні — зображення бабусі Інни Поперешнюк, Мотрі. Її фото, її енергія, її дух.

«Ці пероги, нагадують мені затишні дитячі посиденьки у моєї бабусі Мотрі, котра надихнула не на одну страву в наших закладах. Вони повнющі начинки, як це робила бабуся, бо для своїх не шкода. Це смачно, як у дитинстві. Але швидко і зручно, як того потребує ритм столиці”, — розказала пані Поперешнюк.

Якщо ви в темі гастро, зверніть увагу на деталі

– ферментоване тісто — це відсил до тенденцій у сучасній хлібопекарській справі 
– фудпейринг з кагором у солодких варіантах — натяк на повернення традиційних напоїв
– локальність, бабусині фото, гіперперсональні історії — це новий фетиш у брендингу кафе та ресторанів

Замовити пероги з доставкою по Києву можна вже за посиланням. І до 30 квітня діє знижка -15%.  А ще скуштувати шматок можна в ресторані “Полтава” (вул. Князів Острозьких, 2).

Фото: Євген Клопотенко

 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi