З січня 2020 року кулінарну академію MAD очолить шведський шеф-кухар Маґнус Нільссон (Magnus Nilsson). З 2008 по 2019 рік Мангус очолював ресторан Fäviken у Швеції, який декларував зв’язок гастрономії з культурою місця, де приготовано страву.
Прим. авт. *MAD — (від датсього слова «їжа») — це неприбуткова організація, яка заснована в 2011 році Рене Редзепі для обміну досвідом між кухарями та розвитку стійкої гастрономії та об’єднує глобальну кулінарну спільноту з соціальною відповідальністю, жагою до знань та апетитом до змін.
В рамках MAD проводиться щорічний міжнародний симпозіум, в Копенгагені, Данія. На заході обговорюються важливі питання індустрії, виступають з презентаціями шеф-кухарі, фермери, науковці, філософи та художникі. Дводенний симпозіум проходить на майданчику Рефшалеоен (Refshaleøen), уздовж набережної міста. Аудиторія для MAD складається переважно з шефів, починаючих кухарів, фермерів, журналістів, гастроекспертів та інших професіоналів із гастрономічної сфери.
36-річний Маґнус Нільссон отримав освіту у кулінарній школі у Швеції, працював у французьких ресторанах L’Astrance та L’Arpège. З 2008 року Маґнус працював у ресторані Fäviken.
Під його керівництвом заклад отримав дві зірки «Мішлен» та став гастрономічною пам’яткою. 2019 року Нільссон залишив заклад для роботи над власними проєктами й ресторан закрили. Прихід у команду MAD підтвердив сам Маґнус Нільссон на своїй сторінці та шеф Рене Редзепі і інстаграм.
Коментарi