Шеф Маґнус Нільссон став директором кулінарної академії MAD Рене Редзепі - PostEat

пошук

Шеф Маґнус Нільссон став директором кулінарної академії MAD Рене Редзепі
14-01-2020 0 1495


З січня 2020 року кулінарну академію MAD очолить шведський шеф-кухар Маґнус Нільссон (Magnus Nilsson). З 2008 по 2019 рік Мангус очолював ресторан Fäviken у Швеції, який декларував зв’язок гастрономії з культурою місця, де приготовано страву.

Прим. авт. *MAD — (від датсього слова «їжа») — це неприбуткова організація,  яка заснована в 2011 році Рене Редзепі для обміну досвідом між кухарями та розвитку стійкої гастрономії та об’єднує глобальну кулінарну спільноту з соціальною відповідальністю, жагою до знань та апетитом до змін. 

В рамках MAD проводиться щорічний міжнародний симпозіум, в Копенгагені, Данія. На заході обговорюються важливі питання індустрії, виступають з презентаціями шеф-кухарі, фермери, науковці, філософи та художникі. Дводенний симпозіум проходить на майданчику Рефшалеоен (Refshaleøen), уздовж набережної міста. Аудиторія для MAD складається переважно з шефів, починаючих кухарів, фермерів, журналістів, гастроекспертів та інших професіоналів із гастрономічної сфери.

36-річний Маґнус Нільссон отримав освіту у кулінарній школі у Швеції, працював у французьких ресторанах L’Astrance та L’Arpège. З 2008 року Маґнус працював у ресторані Fäviken.


Під його керівництвом заклад отримав дві зірки «Мішлен» та став гастрономічною пам’яткою. 2019 року Нільссон залишив заклад для роботи над власними проєктами й ресторан закрили. Прихід у команду MAD підтвердив сам Маґнус Нільссон на своїй сторінці та шеф Рене Редзепі і інстаграм.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

What’s next? When I decided to leave Fäviken my mind was set to not take on another project, my plan was to not work for a year or two. It felt important to have time to think. To figure out a stimulating way of life where I could actively work on learning new things. I knew I wanted a situation where I could make change, big or small but in a way that was different than with the restaurant. As a point of principal and because I suspected that there was going to be a lot of people telling me what THEY thought I should do next, I promised myself that I was going to decline every offer I was presented with. This regardless how promising it sounded or how lucrative it was described as being. I did exactly that. Perhaps a future regret, who knows… Yet, despite that, here I am telling you that I will be starting a new job @themadfeed As an offer it kind of snuck up on me, stealthily and slipped through a crack in my wall of firm no thank yous. You see, I have been involved for many years with MAD, first as a speaker at MAD one, later as an attendee of symposiums and an advisor for MAD Academy. When @melshannondipietro (my new boss) asked if I would consider being involved more when Fäviken was finished, we first spoke of a more active advisory role, or perhaps me doing a lecture or two. Throughout the previous year, as discussions of the new direction MAD is taking with the formation of the academy and the possibilities this will mean for our industry and beyond. I eventually realized that this was in fact a dream project also for myself. Since that afternoon in spring 2011 when @reneredzepinoma called me up and asked if I wanted to give a talk at “this thing I am planning for later this year” and told me about his vision with MAD, my support has been there. I am so incredibly exited to come on board at a time when there is already a great team, initiative and funding available in combination. I believe that we together will create something amazing. In my role as director of MAD Academy my main focus will be on curating and together with the rest of the team creating truly great content for a school which has the potential to change the way our food system works.

Публикация от Magnus Nilsson (@magnusfaviken)


 
Про Рене Редзепі, ресторан Noma, а також про Клауса Мейера та найвизначнішу кулінарну революцію Країн Північної Європи ми писали тут.

А переклад великого матеріалу про шефа Magnus Nilsson та його ресторан Fäviken (наразі закритий) можна почитати тут, а також тут.  І ще один переклад цікавого матеріалу тут. 


Фото: madfeed.co

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi