пошук
Влад Войчук
Автор
Влад Войчук
Автор
21 червня у Валенсії, Іспанія відбулась щорічна церемонія The World’s 50 Best Restaurants, на який назвали найкращі ресторани світу в 2023 році за версією премії.
За версією найвпливовішого міжнародного рейтингу The World’s 50 Best Restaurants, найкращим рестораном світу у 2023 році став ресторан Central з Перу. Також у п’ятірку найкращих ресторанів увійшло три заклади з Іспанії та один з Данії.
Віргіліо Мартінес заснував Central у 2008 році. Пія Леон приєдналася до закладу через рік після відкриття з місією створити вишукану кухню, яка базується на перуанських інгредієнтах і техніках приготування. У 2018 році вони перемістили Central у простору будівлю в Лімі, де відвідувачі можуть насолодитися 15 різними перуанськими екосистемами, які класифіковані за висотою: від 15 метрів під Тихим океаном до 4200 метрів в Андах.
Кожна страва в меню відображає походження її інгредієнтів, від Сухої долини (креветки, кабачки, авокадо) до Амазонської води (риба паку, кавун і лист коки). Central став найкращим рестораном світу 2023 року.
Шеф-кухарів Disfrutar Оріоля Кастро, Едуарда Хатруча та Матеу Касаньяса створюють страви, які однаково дивують і захоплюють. Вони використовують сучасні технології та інгредієнти, щоб кинути виклик традиційним уявленням про вишукану кухню та створити незабутні кулінарні враження.
Шеф-кухар Дабіз Муньос із задоволенням розширює гастрономічні кордони. Його меню з 12 страв є яскравою демонстрацією цього. Закуска зі смаженого восьминога з есенцією хамону розпочинає театралізовану подорож творіннями іспанського шеф-кухаря, яка може завершитися солодким відтінком мочі бонбонів із тайським дульсе-де-лече та лаймом.
Ресторан Asador Etxebarri, який розташований у тихому баскському селі, оточеному горами та зеленню десь між Більбао та Сан-Себастьяном, є справжнім закладом з королівськими інгредієнтами. Процес приготування страв проходить на грилі. У кожній страві відчувається рука шеф-кухаря та власника Віктора Аргуінзоніза: від анчоусів на тостах до молочного морозива з буряком.
Відвідуючи Alchemist, будьте готові до гастрономічної подорожі, яка не схожа ні на що інше, що ви могли раніше бачити в ресторанах. Театральний досвід поділено на кілька «актів», які проводять гостей через різні місця, види мистецтва та надзвичайну майстерність під керівництвом головного кухаря Расмуса Мунка. Тут страви — це більше, ніж просто їжа, і це одна з причин, чому заклад отримав нагороду Gin Mare Art of Hospitality Award 2023.
Фото: The World’s 50 Best Restaurants; Instagram centralrest
Читайте також:
Michelin випустив новий путівник по Польщі
У 2022 році відкрилося вдвічі менше ресторанних ФОПів, ніж роком раніше
Євген Клопотенко створив кулінарний онлайн-курс для новачків
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi