Світові ціни на продукти можуть зрости на 20% через війну в Україні - ООН - PostEat

пошук

Світові ціни на продукти можуть зрости на 20% через війну в Україні - ООН
15-03-2022 0 2936


Світові ціни на продукти харчування та корми можуть зрости на 20% внаслідок війни в Україні. Про це повідомили в Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (скорочено — ФАО).

У ФАО є побоювання, що в Україні у 2022 році не зможуть зібрати врожай, якщо війна затягнеться. А росія матиме незрозумілі перспективи експорту в наступному сезоні.

У Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН додають, що Україна та росія забезпечують 19% світового експорту ячменю, 14% експорту пшениці та 4% експорту кукурудзи. Це понад третина світового експорту зернових.

«Тривожить те, що просідання в світових поставках може підвищити міжнародні ціни на продукти харчування та корми на 8-22% вище від їхнього і без того підвищеного рівня», — сказав генеральний директор ФАО Ку Донгуй.

За його словами, ймовірні збої в сільськогосподарській діяльності цих двох великих експортерів основних продуктів можуть серйозно загострити продовольчу безпеку в усьому світі.

У ФАО прогнозують, що від 20% до 30% полів, які використовуються для вирощування озимих зернових, кукурудзи та соняшнику в Україні, не будуть засіяні або залишаться незібраними протягом сезону 2022/2023 років. Водночас інші країни зможуть лише частково покрити очікувану нестачу поставок з України та росії.

Як результат у 2022/2023 роках кількість людей, які страждатимуть від недоїдання, може зрости на 8-13 мільйонів осіб.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi