пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Найвпливовіший міжнародний рейтинг The World’s 50 Best Restaurants презентує 50 ресторанів, які цього року зайняли з 51 по 100 місце. Оголошення 50 найкращих ресторанів світу 2023 року відбудеться у Валенсії 20 червня.
Розширений список включає деякі з найпопулярніших закладів харчування з усього світу, а також цікаві нові заклади зі Стамбула, Кіто та інших міст. Приготуйтесь до гастрономічної подорожі в заклади, які увійшли в цей новий список.
№51 Narisawa, Токіо
Номер 1 у першому списку 50 найкращих ресторанів Азії у 2013 році. Narisawa був еталоном японської кухні протягом двох десятиліть, символізуючи найкращі страви Токіо. Його очолює глибоко шанований кулінарний майстер Йосіхіро Нарісава, який зосереджує свою кухню навколо традиційної системи землеробства сатояма досучасної Японії, яка акцентує на вирощуванні на рівнинних землях, землеробстві в найближчих лісах, полюванні та пошуку їжі в горах. Святкуючи своє 20-річчя у 2023 році, Narisawa перебуває на стадії оновлення ресторану, тож готуйтеся до ще прекраснішого обіду.
No.52 Hof Van Cleve, Kruishoutem
У вишуканому приміщенні, яке прикрашене бельгійським мистецтвом, меблями та посудом, шеф-кухар Пітер Гуссенс пропонує дегустаційне меню з семи страв, у якому представлені найкращі місцеві продукти, а його дружина Ліве забезпечує бездоганне обслуговування в закладі. Ресторан у Східній Фландрії за останні 30 років здобув репутацію закладу харчування, куди гості приїжджають звідусіль, щоб спробувати креативні страви Гуссенса та смакові поєднання, як-от ікра з молодою цибулею порей, креветками. Після блискучої кар’єри Гуссени підуть на пенсію наприкінці 2023 року, залишивши Hof Van Cleve у руках талановитого шеф-кухаря Флоріса Ван Дер Векена.
№53 Brat, Лондон
Культовий заклад Лондона Brat є домом для вишуканої баскської кухні Томаса Паррі. У центрі ресторану в гамірному Шордічі знаходиться гриль, де Паррі та його команда готують цілий калкан і свинячі відбивні. Закуски, які варто спробувати, включають хліб на грилі з анчоусами, і буде злочином не закінчити трапезу баскським чизкейком. Пізніше у 2023 році Паррі збирається розширити свої володіння новим дров’яним гриль-баром і винним баром під назвою Mountain у лондонському районі Сохо.
No54 Alcalde, Гвадалахара
У 2016 році ресторан Расо Руано у Гвадалахарі вперше увійшов до списку 50 найкращих ресторанів Латинської Америки завдяки нагороді One To Watch Award. Популярність ресторану невпинно зростає на світовій гастрономічній сцені. Заснований на «відвертій» мексиканській кухні, Alcalde подає прості, але елегантні страви, такі як зелений агуачіле з креветками та яблуком і восьминіг з японськими баклажанами. Також є варіанти дегустаційного меню.
Варто додати, що приміщення Alcalde стильне, тепле, невибагливе, з великою кількістю дерева та відкритою кухнею.
No55 Ernst, Берлін
Ресторан на вісім місць у берлінському районі Весілля Ernst досліджує регіони й клімат Берліна та інших регіонів Європи з японською кухнею та зосередженням на пошуку найкращих продуктів. Канадський шеф-кухар Ділан Уотсон-Браун подає меню з 25 страв, таких як сира каракатиця з білим персиком і кабачком, австрійський вагю з яловичим жиром і кістковим мозком. Є також відмінне поєднання напоїв на основі натуральних вин.
№56 Sorn, Бангкок
Дітище шеф-кухаря Супаксорна «Айс» Йонгсірі, Sorn бере відвідувачів у кулінарну подорож інгредієнтами, смаками та історіями південного Таїланду з впливом рецептів і технік предків. У чудово відреставрованому тайському будинку ресторан має низку їдалень, кожна з яких прикрашена традиційним і сучасним мистецтвом, з меню, що включає все: від річкових креветок з рамбутаном і солоним яйцем до сімейних основних страв разом із різноманітними приправами.
No.57 Jordnær, Копенгаген
На чолі з подружжям Тіною та Еріком Вільдгаардами, Jordnær – це місце в Копенгагені, де можна скуштувати найкращі морепродукти, від кремезних лангустів з обліпихою, королівського краба та великої кількості ікри, що є однією з пристрастей Еріка. Розташований усередині готелю, це чарівний ресторан із майстерною гостинністю від Тіни та чудовою винною картою з шампанським найкращих марок.
№58 Lasai, Ріо-де-Жанейро
Відзначений нагородами шеф-кухар Рафа Коста е Сільва та його дружина Малена Кардіель, яка відповідає за обслуговування, працюють, щоб створити щось справді особливе в ресторані Lasai — постійному учаснику 50 найкращих ресторанів Латинської Америки. Завдяки багатьом інгредієнтам із власних ферм у ресторані Lasai подаються чудові закуски та страви. Карти вин і коктейлів є одними з найкращих у Бразилії. Рафа Коста е Сільва також нещодавно відкрив Crypto Kitchen, де відвідувачі можуть розплачуватися криптовалютою.
No.59 Mérito, Ліма
Відкрившись у 2018 році та увійшовши до списку 50 найкращих ресторанів Латинської Америки під №37 у 2020 р., Mérito піднявся на №10 у 2022 р., а тепер дебютує в розширеному глобальному рейтингу, що свідчить про його стрімке зростання. Тут венесуельський шеф-кухар Хуан Луїс Мартінес поєднує своє коріння з перуанською кухнею в таких стравах, як кесаділья з кореня юки, яка приготована з козячим сиром, або тірадіто з гребінця. Ресторан, який розташований у модному районі гурманів Барранко, також може похвалитися блискучою картою коктейлів.
No.60 La Cime, Осака
La Cime по-французьки означає «вершина» або «пік», і ресторан Юсуке Такада в Осаці, безумовно, зріс у популярності з моменту відкриття в 2010 році, піднявшись у списку 50 найкращих ресторанів Азії. Ресторан поєднує вишукану сучасну французьку кухню з японськими штрихами та грайливим гумором у таких стравах, як сферичний чорний буден-дог, щось середнє між кров’яною ковбасою та хот-догом.
No.61 Chef’s Table at Brooklyn Fare, Нью-Йорк
Заклад, який розташований позаду звичайного, здавалося б, продуктового магазину в Hell’s Kitchen, зовсім не звичайний. Ресторан на 18 місць пропонує дегустаційне меню з кількох страв від шеф-кухаря Сезара Раміреза. Воно натхненне японською кухнею з французькою технікою та представлене найрозкішнішими інгредієнтами, від яловичини A5 вагю до морського їжака Хоккайдо з чорним трюфелем на тостах бріош. Вам сподобається винна карта з 7000 етикеток.
No.62 Arpège, Париж
Французький король овочів Ален Пассар зібрав прихильників у всьому світі завдяки овочевому підходу до вишуканої кухні, який він відстоював задовго до того, як це увійшло у моду. Хоча в Arpège він подає м’ясо та морепродукти, але в меню намагається ввести якомога більше овочів з власних ферм Passard та від місцевих постачальників. У дегустаційному меню «Земля і море» представлена біла спаржа в солоному маслі та винятковий тартар із буряка.
№63 Neolokal, Стамбул
Під керівництвом шеф-кухаря Максута Аскара Neolokal перетворює продукти турецької спадщини на міжнародні та місцеві страви, як-от вареники з болгарської пшениці та тушкований на оливковій олії гарбуз із мандариновим соусом і волоськими горіхами. Це гламурне місце з приголомшливими видами на Стамбул – обов’язково знайдіть час на коктейль на даху.
No.64 Aponiente, Ель-Пуерто-де-Санта-Марія
Екологічно чисті морепродукти знаходяться в центрі Aponiente, де підхід шеф-кухаря-рибалки Анхеля Леона допоміг отримати нагороду Flor de Caña Sustainable Restaurant Award у 2022 році. У дегустаційному меню, яке складається до 15 страв, у ресторані подають страви світового класу, як-от тортилью з креветками. У закладі нагадують про такі продукти океану, як планктон і морський рис, які залишаються поза увагою. Морепродукти є навіть у десертах.
No.65 Burnt Ends, Сінгапур
Сінгапурська барбекю-інституція Burnt Ends є справою австралійського шеф-кухаря Дейва Пінта, чия команда готує все на чотиритонних печах і грилях на дровах. Найпопулярнішою стравою є Burnt Ends Sanger — соковитий гамбургер зі свинини. Тепер у новому місці на Демпсі-Хілл ресторан може похвалитися пекарнею, видатним винним льохом, коктейль-баром і розкішною приватною їдальнею.
№66 Turk Fatih Tutak, Стамбул
Здобувши зіркову репутацію в The Dining Room at The House on Sathorn у Бангкоку, шеф-кухар Фатіх Тутак повернувся до рідного Стамбула, щоб відкрити свій фірмовий ресторан, який швидко завоював нагороди з моменту відкриття в 2019 році. Турок Фатіх Тутак, який любить турецьку кухню і продукти, пропонує єдине дегустаційне меню мікросезонних страв. Заклад так само добре продуманий, як і їжа. В атмосфері відчувається сильний турецький дух у теплій, заповненій деревом їдальні з підсвіченими скляними шафами, наповненими банками з солоними огірками та іншою консервацією.
No.67 Le Clarence, Париж
У захоплюючому паризькому таунхаусі 19-го століття неподалік від Єлисейських полів шеф-кухар Крістоф Пеле пропонує серію дегустаційних меню, у яких поєднується азійський вплив із французькою технікою – страви можуть включати темпуру з щупальця каракатиці з устрицями та імбиром або пиріг із фуа-грою. Їжа поєднується з престижними винами, включаючи рідкісні урожаї Domaine Clarence Dillon, у справді розкішній обстановці, повній люстр, антикварних картин і меблів.
No.68 SingleThread, Гілдсбурґ
Шеф-кухар Кайл Коннотон та фермер Катіна Коннотон керує цим рестораном. Фермерська продукція Катіни поєднується з унікальною японською кухнею її чоловіка в меню з 11 страв у стилі кайсекі, яке починається з низки невеликих закусок і закінчується такими стравами, як яловичина вагю. Тут є великий вибір вин. Якщо є можливість, зупиніться в одному з розкішних номерів, які натхненні стародавніми японськими рьоканами, і насолоджуйтесь сніданком із смаженого на кедрах лосося, тамаго, рису донабе та інших делікатесів.
No.69 Zén, Сінгапур
Zén — це сінгапурське відгалуження ресторанної групи Бйорна Францена, яка займає перше місце в чартах. Заклад спеціалізується на скандинавській кайсекі. У закладі є кухня для закусок і аперитивів, їдальня на другому поверсі для основних страв і вітальня на верхньому поверсі для дигестивів і десертів. Шеф-кухар Трістін Фармер пропонує такі страви, як смажені на грилі тюрбо та молюски з козячим маслом, а страву можна супроводжувати ретельно відібраним вином, саке або соком.
No.70 Sud 777, Мехіко
Шеф-кухар Едгар Нуньєс багато років зосереджуючись на тому, що він називає «мексиканською овочевою кухнею». Використовуючи продукти здебільшого з саду ресторану, він створює страви з овочів, як-от цибуля порей з водоростями та анчоусами, а також ананас із мескалем. З моменту свого відкриття в 2008 році ресторан на півдні Мехіко став обов’язковим для відвідування мексиканським закладом із серією залів із затишними та більш атмосферними столиками та еклектичною міжнародною картою вин, яка супроводжує звичайні та веганські страви.
No.71 Core by Clare Smyth, Лондон
Пропрацювавши під керівництвом Гордона Рамзі протягом 13 років і ставши першою жінкою, яка керувала рестораном із трьома зірками Michelin у Великій Британії, Клер Сміт пішла, щоб відкрити Core у 2017 році. Вона знайшла час, щоб опрацювати кожну деталь, починаючи від британського мистецтва на стінах, столів з ірландської деревини та дегустаційного меню під впливом місцевої кухні. Її наполеглива праця окупилася: у 2018 році Сміт було названо найкращою жінкою-кухарем у світі, а ресторан отримав три зірки Michelin. Шефиня також керує Oncore by Clare Smyth з видом на гавань Сіднея в Австралії.
No.72 Sühring, Бангкок
Очолюваний близнюками Матіасом і Томасом Зюрінгами, цей однойменний ресторан у Бангкоку заснований на спогадах і досвіді, який вони мали під час дитинства в Німеччині, а також на впливах Таїланду. Розташований у відреставрованій віллі з зеленим садом, заклад пропонує шматочок спокою в жвавому Бангкоку. Також ресторан пропонує дегустаційне меню з трьох розділів.
№73 Cosme, Нью-Йорк
Cosme досяг успіху під керівництвом шеф-кухарів-співзасновників Даніели Сото-Іннес та Енріке Ольвера. Тепер закладом керує Густаво Гарнікою. Завдяки фірмовому стилю сучасної мексиканської кухні, Cosme пропонує смачні страви зі спеціями. Не пропустіть фірмовий десерт безе та обов’язково зупиніться в барі, щоб випити коктейль з мескалем.
No.74 Nusara, Бангкок
Шеф-кухар Тітід «Тон» Тассанакаджон зараз є найгарячішим шеф-кухарем у Бангкоку, його флагманський ресторан Le Du займає перше місце в рейтингу 50 найкращих ресторанів Азії 2023 року. Віддаючи шану своїй бабусі, шеф-кухар подає традиційні тайські страви з родзинками, оновлюючи сімейні рецепти та кулінарні традиції Тассанкаджона в дегустаційному меню з 12 страв, яке охоплює складні закуски, такі як скумбрія з кокосом і огірком, а також фірмове крабове каррі на хрусткому листі бетелю. Nusara – це сімейна справа, де брат Тона Там виконує функції сомельє та метрдотеля.
No.75 Fyn, Кейптаун
Заклад демонструє африканські історії з японським акцентом на п’ятому поверсі шовкової фабрики XIX століття в Кейптауні. Використовуючи рибу, птицю та м’ясо від найкращих місцевих постачальників, шеф-кухарі Ешлі Мосс і Пітер Темпельхофф подають дегустаційне меню з такими стравами, як фірмовий спрингбок з кабачком, гарбузом, шиїтаке та карамелізованим цибулевим соком.
No.76 Oteque, Ріо-де-Жанейро
Oteque займає провідне місце в списку 50 найкращих ресторанів Латинської Америки. Ресторан під керівництвом шеф-кухаря Альберто Ландграфа спеціалізується на морепродуктах. З впливом його японської спадщини в поєднанні з найсвіжішими бразильськими морепродуктами, він створює страви з першими інгредієнтами, як-от мідії в морквяному соусі, у супроводі натуральних вин. Усе відбувається в одній великій кімнаті в історичному будинку з відкритою кухнею в одному кінці та стильним коктейль-баром і лаунж-зоною в іншому. Ландграф також щойно відкрив свій перший лондонський ресторан Bossa — одне з найцікавіших відкриттів 2023 року.
№77 Tantris, Мюнхен
Відкритий з 1971 року, Tantris вже давно є місцем гастрономічного паломництва як через його їжу, так і через його культову їдальню в червоно-чорних тонах у монолітній будівлі на околиці Мюнхена. Кулінарний заклад під керівництвом шеф-кухаря Бенджаміна Чмури подає серію сезонних меню з фіксованою ціною.
No.78 Alléno Paris au Pavillon Ledoyen, Париж
Перлина знаменитого шеф-кухаря Янніка Аллено знаходиться в центрі неокласичного павільйону Ледуайен, у величній, але затишній обстановці, наповненій такими деталями, як великі вікна і оксамитовою оббивкою. крісла. Меню Alléno – це пригода сучасної французької кухні, яка розширює кордони, зі стравами, що вплинули на світовий ринок, як-от заморожені артишоки з ікрою осетра та чипсами фундука, а також запечені устриці Belon із шампанським. Від автора книги «Соуси: роздуми шеф-кухаря», само собою зрозуміло, що супровід Аллено є надзвичайним – згадайте жовтий винний соус з лобстером або віденський соус до каченяти Домб.
No.79 Nuema, Кіто
Нестримна команда чоловіка та дружини Алехандро Чаморро та Піа Салазар вивели Еквадор на глобальну гастрономічну карту завдяки Nuema. Ресторан в Кіто відзначає біорізноманіття своєї країни. Дегустаційне меню Chamorro охоплює такі ендемічні інгредієнти, як галапагоські раки. Салазар готує дивовижні десерти з овочами, які принесли їй титул найкращого шеф-кондитера Латинської Америки 2022 року.
No.80 Flocons de Sel, Межев
Flocons de Sel, який не поступається лижним схилам Межева, приваблює відвідувачів з усього світу. Ресторан Крістіни та Еммануеля Ренауті розташований у розкішному альпійському готелі та спа-курорті. Заклад затишний, але елегантний, і відображає навколишню природу, з необробленими дерев’яними підлогами, натуральними матеріалами та вікнами, які виходять одночасно на гори та зелень. На меню також вплинули природа та пори року, а шеф-кухар Еммануель у своїх мистецьких творах працював із усім, починаючи від лісових грибів і закінчуючи сигом озера Женева.
No.81 Azurmendi, Ларрабецу
Флагманський ресторан баскського шеф-кухаря Енеко Аткса є давнім членом сім’ї 50 найкращих ресторанів, і уперше з’явившись у списку в 2014 році. Дворазовий лауреат нагороди Sustainable Restaurant Award, Azurmendi був побудований, щоб бути дружнім до планети з овочами з саду, через який гості мандрують, щоб з’їсти серію закусок, перш ніж сісти в красивій головній їдальні. Дегустаційне меню — це подорож грайливими, сезонними творіннями Аткса, які включають усе: від троянди та нектару з саду до смаженого тунця з овочевим рагу.
No.82 Enigma, Барселона
Як і будь-який ресторан всесвітньо відомих братів Адріа, Enigma відкрився у 2016 році, щоб гості насолоджувались дегустаційним меню. Зачинившись під час пандемії у 2020 році, Enigma знову відкрилася у 2022 році з абсолютно іншою концепцією «веселих обідів». У 2023 році ресторан повернувся до свого оригінального формату дегустаційного меню, хоча й із захоплюючим новим меню, яке складається з творів колишнього найкращого у світі шеф-кондитера Альберта Адріа. Понад 25 страв радують своїх відвідувачів тепер більше ніж будь-коли.
No83 Sazenka, Токіо
Подаючи страви традиційної китайської кухні в індивідуальних елегантних тарілках, Sazenka підкреслює смак і красу деяких із своїх найулюбленіших страв – гостре реберце вкрите яскравими квітами Саншо на чистій порцеляні, а на ньому – ніжна копчена в чаї перепілка. Ці вишукані страви від шеф-кухаря Томоя Кавада подаються в елегантному залі лише на 12 місць, хоча є також дві окремі кімнати, ідеальні для особливих випадків.
No.84 Meta, Сінгапур
Визнаний American Express One To Watch як частина 50 найкращих ресторанів Азії 2021 року, Meta поєднує корейське коріння шеф-кухаря Сунь Кіма з японськими та світовими інгредієнтами та техніки. Також відчувається вплив французької та японської кулінарної підготовки під керівництвом Тецуя Вакуда в Сіднеї. У красивій, затишній їдальні, яка наповнена теплим деревом і приємною шкірою, Кім подає дегустаційне меню, яке зосереджене на морепродуктах і овочах, починаючи з невеликих шматочків, як-от вишуканий сендвіч з тунцем, і закінчуючи його інтерпретацією корейської кухні.
No.85 Enrico Bartolini, Мілан
Однойменний ресторан Енріко Бартоліні поєднує експерименти та дослідження з італійським стилем та елегантністю. Два дегустаційних меню – Best Of і Mudec Experience – пропонують сучасні класичні італійські страви, такі як п’ємонтська телятина з ріпою, трюфелем і естрагоном, і чорна тріска з гречкою, а тепла простора їдальня – це затишне місце, щоб насолодитися театром їжі.
No.86 Lyle’s, Лондон
Ресторан Lyle’s став світовим хітом з моменту відкриття майже десять років тому. Він є домом для мікросезонної сучасної британської кухні від шеф-кухаря Джеймса Лоу, який навчався під керівництвом великих Хестона Блюменталя та Фергуса Хендерсона. З коротким дегустаційним меню на вечерю та варіантами à la carte на обід, Lyle’s досліджує британські смаколики, такі як зелена спаржа з кропивою та яєчним жовтком навесні, або качині грудки з консервованою дикою шовковицею восени. Усе подають у просторій, наповненій світлом їдальні в історичному Чайному будинку, який колись був заводом Lipton.
No.87 Ossiano, Дубай
Дебютувавши під номером 4 у другому виданні 50 найкращих ресторанів Близького Сходу та Північної Африки у 2023 році, Ossiano так само вражає, як і його розташування на культовому курорті Atlantis The Palm. Гості входять через драматичні широкі сходи до простору, схожого на акваріум залу, а потім сідають за стіл з дегустаційним меню французького шеф-кухаря Грегуара Берже. Кухня зосереджена на морепродуктах.
No.88 Potong, Бангкок
Шеф-кухар Пічая «Пем» Утхарнтарм отримує нагороди з моменту відкриття Potong у 2021 році. Заклад працює в старовинному будинку, де колись розміщувався її сімейний фітотерапевтичний бізнес. На другому поверсі вузької п’ятиповерхової будівлі, де також є її коктейль-бар Opium Bar і ряд кімнат, шеф-кухарка та її команда пропонують дегустаційне меню з 20 страв інноваційної тайсько-китайської кухні. Починаючи з чайного гриба та холодного тофу по-китайськи, меню розвивається через спогади шеф-кухарки Пем.
No.89 Mingles, Сеул
Ресторан Mingoo у Сеулі отримував титул найкращого ресторану в Кореї в списку 50 найкращих ресторанів Азії з 2016 по 2022 рік, а сам шеф-кухар Мінго Канг отримав нагороду Inedit Damm Chefs’ Choice Award у 2021 році. Це все завдяки тому, як він перетворює традиційні корейські смаки, інгредієнти та рецепти в елегантні сучасні витвори в його сезонному дегустаційному меню з 10 страв. Він зосереджуючись на рибі та овочах з великою кількістю ферментованих соусів і оцту, дегустація може включати квіти цукіні з тартаром з креветок, корейську їжу з рисом, супом, кімчі та соусом джанг.
No.90 Wing, Гонконг
Заклад увійшовши до списку 50 найкращих ресторанів Азії впродовж року після відкриття у 2022 році та дебютував в розширеному списку 50 найкращих ресторанів світу того ж року. Wing за короткий проміжок часу зробив глобальний вплив. На чолі з Вікі Ченг, шеф-кухарем 50 найкращих регулярних ресторанів Азії, Wing втілює різні стилі китайської кухні в сезонне дегустаційне меню.
No.91 Kadeau, Копенгаген
Заклад Kadeau з власною фермою розташований на балтійському острові Борнхольм — це копенгагенське відгалуження, яке зосереджено на тому ж острівному терруарі та новій скандинавській кухні, яку відстоює шеф-кухар Ніколай Норрегаард. У вишуканій їдальні, наповненій кованим залізом, скандинавським деревом і баночками для маринування, в Kadeau подають дегустаційне меню з основними моментами, такими як лосось гарячого та холодного копчення з цибулею та лавандою та королівський гребінець з чорницею та молочним морозивом.
No92 Neighborhood, Гонконг
Обов’язковий для відвідування заклад, який заброньований на декілька тижнів уперед, попри відсутність веб-сайту чи присутності в соціальних мережах, Neighborhood – це дім французької кухні шеф-кухаря Девіда Лая. Зіркою шоу є спільна страва із запеченої в солі цілої курки, яка подається з рисом у та грибному соусі. Спільні страви слід замовляти заздалегідь, або відвідувачі можуть вибрати зі спеціального меню, яке постійно змінюється.
No.93 Kei, Париж
Названий на честь шеф-кухаря Кей Кобаясі, який покинув рідну Японію та переїхав до Франції майже 25 років тому. Кей поєднує французьку та японську кухні в розкішній їдальні за рогом від Лувру. Серія дегустаційних меню зосереджена на сезонних інгредієнтах найкращої якості з такими фірмовими рисами, як садовий салат із копченим лососем, злегка приготованими овочами. Кобаясі відкрив Kei у 2011 році. За цей час отримав низку нагород і створив репутацію одного з найкращих шеф-кухарів Парижа.
No.94 La Colombe, Кейптаун
La Colombe постійно входить до списку 50 найкращих ресторанів із 2006 року. Він уже давно є відомим міжнародним ресторанним закладом як завдяки своєму приголомшливому розташуванню в межах виноробного маєтку Silvermist на гірських схилах, так і через його елегантний французький та азійський ресторан. Під керівництвом шеф-кухаря Джеймса Ґаґа меню з кількох страв має характерні риси. La Colombe добре обслуговує вегетаріанців, де дегустація включає такі основні моменти, як баклажани з місо та кукурудзою.
No.95 Ceto, Рокбрюн-Кап-Мартен
Мауро Колагреко, можливо, відомий завдяки закладу Mirazur, який визнано найкращим рестораном світу у 2019 році, але нещодавно відкритий ресторан Ceto швидко викликав хвилю захоплення серед світових гастрономів. Заклад розташовано високо на скелястому півострові Рокбрюн-Кап-Мартен у розкішному готелі Maybourne Riviera. Ceto пропонує комплексне обіднє меню, меню à la carte і дегустаційне меню, все зосереджене на екологічно чистих морепродуктах і сезонних продуктах.
No.96 Restaurant Ricard Camarena, Валенсія
Визнаний одним із найкращих ресторанів Валенсії, Ricard Camarena є перлиною однойменного шеф-кухаря. Пропонуючи низку дегустаційних меню, ресторан зосереджується на овочах із Валенсії та її околиць. Заклад знаходиться у красивій мистецькій галереї Bomba Gens.
№97 Labyrinth, Сінгапур
Ресторан, який стрімко піднявся в списку 50 найкращих ресторанів Азії з моменту свого дебюту в 2021 році, є одою вуличній їжі та дитячим спогадам шеф-кухаря, перетвореним на дивовижні, грайливі сучасні витвори, які просять бути сфотографованими.
No.98 Saison, Сан-Франциско
Починаючи з 2009 року Saison заслужив репутацію закладу, де готують страви на дровах у Каліфорнії. Очолюваний співзасновником і директором з виробництва напоїв Марком Брайтом, кулінарним директором Полом Чангом і шеф-кухарем Річардом Лі, ресторан у Сан-Франциско пропонує дегустаційне меню страв, що відзначають багатий теруар Каліфорнії, який розвивається. Страви супроводжуються одним із найвражаючих у США вибором вин Старого та Нового Світу, а також є бар, де подають коктейлі світового класу.
№99 Fu He Hui, Шанхай
Fu He Hui входить до знаменитої групи «Фу» шеф-кухаря Тоні Лу. Окрім вишуканих китайських чайних поєднань, дегустаційне меню включає хитромудрі вигадливі страви, такі як білі гриби, які подають у скляній банці, і «ставок лотосів» із цибулин лілій, ягід годжі та листя гуаньїнь. Fu He Hui постійно входить до списку 50 найкращих ресторанів Азії з 2015 року.
No.100 Maito, Панама Сіті
Заклад сім років поспіль називався найкращим рестораном Панами та піднявся до №6 у списку 50 найкращих ресторанів Латинської Америки у 2022 році. Maito є домом для нової різноманітної панамської кухні шеф-кухаря Маріо Кастрельона.
Фото: https://www.theworlds50best.com/; maitopanama
Читайте також:
Вийшов путівник Michelin по Нордичних країнах
До 2025 року кур’єри в Нью-Йорку зароблятимуть мінімум $19,96 на годину
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi