У 2023 році 600 кухарів пройдуть навчання з приготування страв шкільного меню - PostEat

пошук

У 2023 році 600 кухарів пройдуть навчання з приготування страв шкільного меню
11-07-2023 0 651


У межах реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, триває навчання кухарів у кулінарних хабах проєкту School Chef’s Training Hubs Development. Про це йдеться на сайті Президента України.

Теоретичний курс в онлайн-форматі прослухали працівники професійно-технічних навчальних закладів Київської, Львівської, Тернопільської, Полтавської та Одеської областей.

Наразі у навчанні взяли участь 65 кухарів, а до кінця року курс закінчать 600 осіб. У майбутньому вони стануть тренерами/викладачами для шкільних кухарів.

«До кулінарних хабів завозять сучасне обладнання. Таким самим потроху оснащуватимемо шкільні кухні по всій країні. Тут навчають готувати страви з оновленого шкільного меню, а також створюватимуть власне», – зазначила дружина Президента.

Програма теоретичного навчання кухарів у кулінарних хабах передбачає розкриття таких тем:

  • загальні положення та принципи функціонування шкільного харчування в Україні. Організація харчування в закладі освіти;
  • нормативно-правові акти щодо гігієни та санітарії виробництва в закладах загальної середньої освіти;
  • впровадження системи HACCP;
  • способи організації харчування. Три технологічні моделі, принципи їх застосування;
  • сучасні технології теплової обробки: пароконвекційна технологія;
  • дієтологія, нутриціологія, органіка, використання спецій;
  • багатофункціональні кулінарні системи;
  • принципи створення технологічних карток і меню для шкільного харчування згідно з постановою № 305 Кабінету Міністрів України.

«Реформа шкільного харчування триває всупереч війні. Бо всупереч руйнуванню створюємо, розвиваємося, покращуємо. Готуємо майбутнє», – підсумувала Олена Зеленська.

Фото: сайт Президента України

Читайте також:

Росія продовжує блокувати продовольство для світу – Мінінфраструктури

Віра в перемогу, українське мистецтво та благодійність: презентовано лімітовану арт-колекцію шампанського Victoire de la Dignité

Британський журнал «Chef» випустив книгу з рецептами кращих шеф-кухарів України

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi