У Дніпрі вирощують зелень в бомбосховищі - PostEat

пошук

У Дніпрі вирощують зелень в бомбосховищі
15-02-2023 0 409


Компанія Green Future у Дніпрі створила вертикальну лабораторію з вирощування зелені в бомбосховищі. Про це повідомляє AIN.Business.

Компанію створили у 2020 році. Спочатку Green Future знаходилася неподалік аеропорту Дніпра, площа приміщення якої становила 30 м2. Діяльність компанії тоді зосередили на будівництві вертикальних гідропонних ферм та продажі обладнання. Також компанія займалась експериментальною наукою – вирощували зелень та пряні трави під різними спектрами випромінювання світильників. Одночасно збирали дані для аналізу процесів вирощування.

Після початку повномасштабної війни біля аеропорту було кілька прильотів, від яких постраждала лабораторія. Перші місяці команда Green Future допомагала захисникам країни, а коли ситуація стабілізувалася – вирішили відновити справу, тільки в бомбосховищі.

“В попередньому приміщенні вирощена зелень була як побічний продукт – її роздавали друзям і знайомим, згадує власник. Проте у 2022 році, під час проведення експериментів, об’єми вирощування зросли до 500 кг на місяць. Саме тому команда розширила концепцію компанії: почали збувати зелень ресторанам й кінцевому споживачу. Продаж гуртом – 80%, ресторанам – 20%”, — розповідають в AIN.Business. 

Наразі площа ферми складає 300 м2, а висота стелі сягає 5 метрів. В асортименті ферми-лабораторії є базилік, рукола, мізуна, гірчиця, шпинат та декілька видів салату.

Фото: Facebook Green Future

Читайте також: 

Хлопець випадково заплатив за гамбургер понад £600, коли повертався з вечірки

Японці знайшли спосіб боротьби з «суші-тероризмом»

В Естонії розробили харчові олії з тирси

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi