пошук
пошук
Амбасадор української кухні у світі – шеф-кухар Юрій Ковриженко пригощатиме автентичними стравами гостей гастрономічної виставки Foire de Dijon
30 жовтня у Діжоні розпочалася виставка-ярмарок Foire de Dijon. Щороку його відвідують понад 160 тисяч гостей. Цього року цей гастрономічний фестиваль святкує 100 років свого існування. І вперше у ньому візьме участь Україна.
На українському стенді, який носить назву UA Taste будуть представлені продукти, етно-одяг, напої, гончарні вироби та кераміка. Свою продукцію для виставки підготували українські компанії з Вінниці, Бесарабії, Київщини та Закарпаття.
Окрім стенду на території виставки працюватиме ресторан української кухні з одночасною посадкою до 50 гостей. Шефом закладу став посол української кухні у світі – Юрій Ковриженко. У меню – класичні українські страви.
– Це фантастична можливість познайомити світову спільноту з українською кухнею. А ви знаєте, як я обожнюю цю справу, – говорить Юрій Ковриженко. – Склав меню, яке, на мою думку смакуватиме іноземцям. Почну, звісно ж, з борщу. Ще на перше запланував капусняк, бо його дуже люблять гості зі східних країн. Обов’язково готуватиму котлету по-київськи, бо це теж вже наша візитівка у світі. З м’ясного – шовдар і сало. З напоїв – збитень, медовуха і узвар. На десерт – медовик.
Фестиваль Foire de Dijon прийматиме гостей протягом двох тижнів. За цей час насолодитися українськими смаками та придбати нашу продукцію зможуть тисячі гостей з усього світу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi