пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
25-26 жовтня в Києві відбудеться четвертий «Чемпіонат України з кулінарного мистецтва». Учасники будуть змагатись у 13 номінаціях. Буде 2 вікових групи: юніори (від 16 до 23 років) та професіонали (від 23 років). Цього року переможець в номінації «Золотий шеф-кухар 2023», окрім почесного звання, отримає винагороду 50 000 грн.
Організатор Чемпіонату України з кулінарного мистецтва – Асоціація шеф-кухарів України. Захід проводиться з метою популяризації творчих досягнень кухарів, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв та кондитерських виробів, підвищення рівня підготовки фахівців, відкриття та підтримка нових талантів.
Номінації професіоналів (від 23 років):
СТРАВА СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ. Учасники номінації можуть використовувати давні техніки приготування національних страв, поєднуючи із сучасними технологіями та власним авторським столом. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість за участь у номінації: 850 грн.
ОСНОВНА СТРАВА З ПТИЦІ. У номінації оцінюється креативний підхід, нестандартна подача та смакові варіації кухаря. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране.У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 850 грн.
ОСНОВНА СТРАВА З М’ЯСА. Номінація для тих, хто прагне продемонструвати власні напрацювання, базові знання у роботі з продуктом та нестандартні смакові рішення. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис(інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 850 грн.
ОСНОВНА СТРАВА З РИБИ. У номінації учасники мають показати знання технологій світової гастрономії, власний стиль та вміння створювати цікаві смакові композиції страви. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 850 грн.
РЕСТОРАННІ ДЕСЕРТИ. Номінація розкриває творчий талант кухарів та кондитерів, оцінюється майстерність, складність, смакові якості та авторська подача. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 850 грн.
ЗОЛОТИЙ ШЕФ-КУХАР 2023 РОКУ. Одна з найскладніших та найцікавіших номінацій. Учасники демонструють авторський стиль, подачу, власні напрацювання, а також знання технік та технологій кулінарії. Кухарі готують 3 ресторанні страви: холодну закуску, основну страву та десерт на 1 персону (приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі) із власних продуктів (публічне приготування на території змагань). Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі. Учасник має надати короткий опис меню. Для приготування надається 120 хв. Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують. Закуска презентується через 30 хв після початку, основна страва через 60 хв, десерт через 85 хв.
Вартість: 2999 грн.
КОМАНДИ ШЕФ-КУХАРІВ ГРАН ПРІ. У номінації візьмуть участь команди, для яких важливий драйв експромту, адже про набір продуктів з яких готуватимуть учасники конкурсні страви, вони дізнаються лише на початку змагання. Публічне приготування: упродовж 60 хв команда з двох кухарів має приготувати та представити дві страви (приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі): холодну закуску, основну страву. Кожна команда отримує від організаторів набір продуктів, про який учасники дізнаються лише на початку змагання. Упродовж 10 хв від початку змагання голова кожної команди має подати на розгляд журі меню своєї команди. Журі буде оцінювати раціональність (доцільність) використання продуктів, які входять до складу меню, методи роботи, оригінальність, кулінарні вміння та знання кожної команди. Важливо використати якомога більше компонентів із запропонованого набору. Також надається додатковий набір продуктів: сіль, цукор, олія, оцет, борошно. Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі розміром 0,5 м х 0,5 м. Команда має надати короткий опис меню. Закуска презентується через 30 хв після початку, основна страва через 60 хв, десерт через 85 хв.
Вартість: 1999 грн.
Номінації юніорів (від 16 до 23 років)
СТРАВА СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ (юніори). Учасники номінації можуть використовувати давні техніки приготування національних страв, поєднуючи із сучасними технологіями та власним авторським стилем. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 700 грн.
ОСНОВНА СТРАВА З ПТИЦІ (юніор). У номінації оцінюється креативний підхід, нестандартна подача та смакові варіації кухаря. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 700 грн.
ОСНОВНА СТРАВА З М’ЯСА (юніори). Номінація для тих, хто прагне продемонструвати власні напрацювання, базові знання у роботі з продуктом та нестандартні смакові рішення. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 700 грн.
ОСНОВНА СТРАВА З РИБИ (юніори). У номінації учасники мають показати знання технологій світової гастрономії, власний стиль та вміння створювати цікаві смакові композиції страв. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 700 грн.
ЗОЛОТИЙ ШЕФ-КУХАР 2023 РОКУ (юніори). Одна з найскладніших та найцікавіших номінацій. Учасники демонструють авторський стиль, подачу, власні напрацювання, а також знання технік та технологій кулінарії. Кухарі готують 3 ресторанні страви: холодну закуску, основну страву та десерт на 1 персону (приготовлену двічі — для презентації та для дегустації журі) із власних продуктів (публічне приготування на території змагань). Страви, приготовлені публічно для презентації, повинні бути розміщені на демонстраційному столі. Учасник має надати короткий опис меню. Для приготування надається 120 хв. Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 2499 грн.
РЕСТОРАННІ ДЕСЕРТИ. Номінація розкриває творчий талант кухарів та кондитерів, оцінюється майстерність, складність, смакові якості та авторська подача. Надається 45 хв на підготовку, приготування і презентацію однієї страви на 2 порції в індивідуальному подаванні (одна порція презентується для журі, а інша на демонстраційний стіл для публічної презентації). Учасник повинен дати назву страві і короткий опис (інгредієнти та використанні технології приготування). Через 15 хв після закінчення конкурсного часу, робоче місце повинно бути прибране. У випадку, якщо учасник не прибирає робоче місце за визначений час, з нього знімаються бали або дискваліфікують.
Вартість: 700 грн.
Загальні правила для всіх учасників можна переглянути на сайті. Заявку для участі можна подати за посиланням.
Фото: https://chef.kiev.ua
Читайте також:
Падма Лакшмі скуштувала борщ в українському ресторані Veselka
75-метровий сендвіч приготували у Мексиці
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi