У Швейцарії розробили їстівну альтернативу пластиковій упаковці - PostEat

пошук

У Швейцарії розробили їстівну альтернативу пластиковій упаковці
11-01-2022 0 101


Вчені зі швейцарської дослідницької організації Empa разом із ритейлером Lidl Switzerland розробили захисне целюлозне покриття для фруктів та овочів. Воно виготовлене з макухи — речовини, яку можна витягти зі шкірки фруктів та овочів. Про це повідомляється на сайті Empa.

Покриття можна наносити на фрукти та овочі, щоб продовжити термін їх зберігання. На його розробку дослідники витратили понад рік. Проведені тести показали, що банани, оброблені покриттям, залишаються жовтими після 10 днів, тоді як банани без покриття ставали коричневими. За словами голови лабораторії Empa Густава Нюстрема, термін придатності бананів збільшився більш ніж на тиждень.

«Велика мета полягає в тому, щоб у майбутньому такі біопокриття могли замінити більшу частину упаковки», — розповів Нюстрем.

Покриття може бути розпорошено на фрукти, або нанесено на продукти у вигляді соусу. Крім того, його легко змивати. Покриття абсолютно нешкідливе для споживача.

Целюлозний шар протестують та покращать протягом наступних двох років спільно з Lidl Switzerland та постачальниками фруктів та овочів. Нову технологію планують запровадити у всіх 150 магазинах Lidl у всій Швейцарії.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi