пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
У США офіційно дозволили продавати вирощене в лабораторії куряче м’ясо. Про це повідомляє The New York Times.

Міністерство сільського господарства США дозволило двом каліфорнійським компаніям Upside Foods і Good Meat продавати курятину, яка вирощену з клітин тварин.
За даними Міністерства сільського господарства США, процес виробництва вирощеного в лабораторії м’яса, починається з відбору проб клітин із тканин живої тварини. При цьому збір клітин зазвичай не завдає постійної шкоди і не вбиває тварину. Потім клітини перевіряють і зберігають у спеціальних місцях, а далі переміщують у великі сталеві резервуари. Резервуари діють як біореактори, де клітини швидко розмножаться. Їх поверхню покривають поживними речовинами та факторами для росту білка. Завдяки цьому клітини диференціюються в м’язові, жирові та сполучні тканини, подібні до тих, які зустрічаються у звичайній курці. Потім м’ясо збирають.
Поки що вирощену в лабораторії курку можна буде скуштувати в деяких ресторанах США.
Читайте також:
Встигніть спробувати: Escobar coffee roasters обсмажили нові сорти спешелті кави
В Японії відкриють український ресторан
У Києві щодня виявляють до 30 порушень при торгівлі продуктами
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi