У США дозволили продавати курятину, яка вирощена в лабораторних умовах - PostEat

пошук

У США дозволили продавати курятину, яка вирощена в лабораторних умовах
27-06-2023 0 551

У США офіційно дозволили продавати вирощене в лабораторії куряче м’ясо. Про це повідомляє The New York Times.

Міністерство сільського господарства США дозволило двом каліфорнійським компаніям Upside Foods і Good Meat продавати курятину, яка вирощену з клітин тварин. 

За даними Міністерства сільського господарства США, процес виробництва вирощеного в лабораторії м’яса, починається з відбору проб клітин із тканин живої тварини. При цьому збір клітин зазвичай не завдає постійної шкоди і не вбиває тварину. Потім клітини перевіряють і зберігають у спеціальних місцях, а далі переміщують у великі сталеві резервуари. Резервуари діють як біореактори, де клітини швидко розмножаться. Їх поверхню покривають поживними речовинами та факторами для росту білка. Завдяки цьому клітини диференціюються в м’язові, жирові та сполучні тканини, подібні до тих, які зустрічаються у звичайній курці. Потім м’ясо збирають.

Поки що вирощену в лабораторії курку можна буде скуштувати в деяких ресторанах США.

Читайте також:

Встигніть спробувати: Escobar coffee roasters обсмажили нові сорти спешелті кави

В Японії відкриють український ресторан

У Києві щодня виявляють до 30 порушень при торгівлі продуктами

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi