У США запрацювала підземна служба доставки їжі - PostEat

пошук

У США запрацювала підземна служба доставки їжі
05-01-2024 0 433


У передмісті Атланти (США) логістичний стартап Pipedream Labs запустив підземну службу доставки їжі. Про це повідомляє Bloomberg.

У Пічтрі-Корнерс, що в штаті Джорджія, збудовано першу тестову систему для підземної доставки. Заснована в 2021 році, компанія Pipedream Labs прагне розв’язати проблеми, які виникають під час наземної доставки: викиди та затори від транспортного руху, боротьба за простір на узбіччі та витрати. Близько 40% витрат на логістику ланцюга поставок пов’язані з поїздками «останньої милі».

Pipedream використовує електрику для запуску невеликого автономного транспортного засобу, що живиться від батареї, щоб проїхати підземними шляхами від постачальника до клієнта.

Pipedream Labs знадобилося близько восьми місяців, щоб побудувати інфраструктуру для проєкту, який передбачав поєднання тунелів під вулицями та риття траншей уздовж доріг. За його словами, працювати зі зміною рівня, звивистими дорогами та дощовою погодою було складно, але менший масштаб Пічтрі-Корнерс і підтримка міста зробили умови ідеальними.

Труба доставки довжиною три чверті милі лежить від трьох до шести футів під землею, з’єднуючи місцевий торговий центр із лабораторією Curiosity, інноваційним центром у міському технопарку площею 500 акрів. Співробітники двох десятків компаній, які працюють за межами кампусу, зможуть використовувати додаток, щоб замовляти підземну доставку їжі в години пік з понеділка по п’ятницю. Через люк, який відкривається в торговий простір, працівники завантажуватимуть пакет з їжею на автономний візок, який мчить по трубі та через кілька хвилин вискакує в ящику лабораторії Curiosity.

Труба має ширину 45,72 сантиметрів — достатньо велика, щоб вмістити 40 бананів — і електромобіль може перевозити вантаж вагою до 18 кг зі швидкістю до 45 миль на годину. Уся поїздка займає менше п’яти хвилин, але потрібно врахуватиж час, необхідний для відправки робота-автомобіля.

Photo credits: Thomas Godden/Pipedream; Bloomberg

Читайте також:

Лев Голіцин не заснував виноробство в Криму

Всеволод Поліщук поділився цікавими гастрономічними новинами зі Львова

У Лондоні створили шоколадну скульптуру Віллі Вонки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi