У супермаркетах Києва вилучать відомий енергетик в якому виявили отруйну речовину - PostEat

пошук

У супермаркетах Києва вилучать відомий енергетик в якому виявили отруйну речовину
10-09-2021 0 1912


В енергетичному напої Hell виявили оксид етилену, через що напій вилучать із супермаркетів Києва. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Система швидкого реагування про харчові продукти і корми (RASFF) виявила у напої Hell Focus несанкціоновану речовину – оксид етилену.

Зазначається, що напої експортувала угорська компанія Hell Energy Magyaroszag Kft. Представник компанії в Києві – ТОВ «Хелл енерджі дрінкс».

«Попереджаємо операторів ринку про негайне вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів», – зазначили в Держпродспоживслужбі.

Відзначимо, що оксид етилену — це безколірний газ, канцерогенна речовина. Він викликає головний біль та розлад шлунку. При вдиханні газ може спричинити подразнення слизової оболонки носа, почервоніння очей, кашель, печіння в роті, задишку. При контакті зі шкірою викликає почервоніння, утворення виразок, алергічний дерматит.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi