У Житомирі приготували конопляний борщ - PostEat

пошук

У Житомирі приготували конопляний борщ
03-07-2023 0 882


На XIV обласному святі декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень» у Житомирі приготували борщ з українських посівних конопель, які не містять наркотичних речовин. Про це повідомляє «Суспільне».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Майстер народної творчості Олег Земнухов упродовж декількох років готує страви, додаючи насіння українських посівних конопель, але конопляний борщ він приготував вперше.

«Спочатку відварюємо картоплю, а потім додаємо зелень, яйце і приправи. У цій каструлі п’ять літрів. Слід зазначити, що це не м’ясний бульйон, а вегетаріанський борщ. Замість м’ясного бульйону використовується конопляна олія, а також додається конопляне насіння, зелень, петрушка та кріп», – розповів Олег Земнухов.

За словами відвідувачів свята, страва нагадує зелений борщ.

Олег Земнухов також пропонував до борщу конопляний хліб. Крім того, він запрошував спробувати конопляне печиво, квас, чай та деруни. Він розповів, що для його пращурів коноплі стали рятівною рослиною під час голодомору.

Фото: Тетяна Іскоростенська для Суспільне Житомир

Читайте також: 

У липні пройде дводенний практичний майстер-клас на тему «Овочі і Ферментація»

Львівський винний бар отримав нагороду від Wine Spectator

У Львові відбулася презентація книги «Кухня терору» польського автора Вітольда Шабловського

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi