Українські чиновники та шеф-кухарі обговорили важливість розвитку гастротуризму в Україні - PostEat

пошук

Українські чиновники та шеф-кухарі обговорили важливість розвитку гастротуризму в Україні
23-06-2021 0 945


Гастротуризм – частина культури, тому так важливо розвивати її та культуру подорожей. Про це йшлося під час дискусії «Як українським ресторанам увійти до найвпливовіших ресторанних рейтингів», яка відбулась 22 червня.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Серед учасників дискусії: Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, Голова Державного агентства розвитку туризму України Маряна Олеськів, шеф-кухар, громадський діяч, голова ГО «Інститут Культури» Євген Клопотенко, голова Міжнародного конгресу шеф-кухарів FONTEGRO UKRAINE Катерина Авдеєва, автор проєкту «Топот», організатор проєкту CHEF’S TABLE, засновник гастрономічного журналу MEZENCEV Ігор Мезенцев.

За словами спікерів, гастротуризм – це можливість популяризувати Україну та українську кухню у світі.

“Коли говоримо про сферу гостинності – йдеться про українські традиції та ідентичність, яку маємо промотувати. Кожному регіону є чим похизуватися. Кількість страв і їх варіацій від міста до міста зашкалює. Даний сектор надзвичайно важливо розвивати. У нас вже є задатки і сильний фундамент.

Логіка проста: гастротуризм – це в тому числі й популяризація України у світі. Коли іноземці або наш український турист приїздять подивитися на пам’ятки і вивчити культуру країни, – для початку винаймають готель і йдуть поїсти. Тож перше враження від них має бути на гідному рівні. Мова не тільки про аматорську кухню. А й про українську їжу, яка може бути поставлена на мапу світової високої кухні. Це цілком реально.

Для України настав час вийти на світову кулінарну арену. У нас є якісні локальні продукти, креативні кухарі зі своєю філософією, баланс змісту закладу та подачі, а також страви, які зможуть повертати до себе відвідувачів своїм якісним рівнем приготування та смаком.

Капіталізація сфери гостинності може значно збільшитись, в тому числі за рахунок підвищення туристичного потоку в Україні. Особливо це важливо по завершенню пандемії. А коли до щедрості та відкритості, яка притаманна нам, українцям, додати унікальну українську кухню – виходить потужна українська гастрокультура, яка точно закохає у себе світ”, — написав в своєму Facebook міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Фото: Facebook Олександр Ткаченко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi