Українські науковці створили сорт картоплі, з якого виготовлятимуть фіолетові чипси - PostEat

пошук

Українські науковці створили сорт картоплі, з якого виготовлятимуть фіолетові чипси
05-12-2023 0 513


Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили сорт картоплі «Солоха». Про це повідомляє Інститут картоплярства Національної академії аграрних наук України.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті. Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, врожайність такого сорту 30 – 35 т/га.

«Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Наш сорт «Солоха» вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чипси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.

Ми будемо першими в Україні, щодо виробництва фіолетових чипсів з української картоплі», — розповіли в Інституті картоплярства.

Photo credits: Інститут картоплярства Національної академії аграрних наук України

Читайте також:

Євген Клопотенко розповів, хто придумав шоколадну ковбаску і картоплю

У Мінагрополітики обговорили допомогу аграріям з деокупованих територій Херсонщини

Штучний інтелект навчився виявляти підроблене вино

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi