В Одеській області погодили меню для закладів освіти на новий навчальний рік - PostEat

пошук

В Одеській області погодили меню для закладів освіти на новий навчальний рік
31-08-2023 0 615


Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області погоджено 649 примірних чотиритижневих сезонних меню для організації харчування в закладів освіти. Про це у Facebook повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

У 77 навчальних закладах області в поточному році проведено реконструкцію або капітальний ремонт, у 777 закладах освіти харчування дітей організовано з використанням матеріально-технічної бази власних харчоблоків.

“Разом з тим, при здійсненні обстежень встановлено низку недоліків, найбільш поширеними з яких були недостатність обладнання їдалень, пралень, медичних кабінетів, невідповідність харчоблоків за розміром площі або за набором приміщень. Також в окремих закладах встановлено недотримання умов зберігання харчових продуктів”, — повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області.

За результатами комісійних обстежень Держпродспоживслужби керівникам навчальних закладів та відділів освіти надані пропозиції щодо усунення недоліків до початку нового 2023/2024 навчального року.

“З метою підвищення обізнаності щодо норм та стандартів роботи спеціалістами Головного управління під час обстежень проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота з персоналом для забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних вимог та норм протиепідемічного режиму. Під час обстежень першочергова увага приділялась таким важливим питанням, як забезпечення закладів освіти безпечною питною водою, а також сировиною та харчовими продуктами гарантованої якості, які постачають оператори ринку. Надані рекомендації щодо закупівлі харчових продуктів у відповідним чином зареєстрованих постачальників та які дотримуються діючих процедур, заснованих на принципах НАССР”, — підсумовують у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області.

Фото: Facebook Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області

Читайте також:

Ресторан «Щекавиця» у Києві втретє виставили на торги

Росіяни знищили близько 270 тис. тонн зерна у дунайських та Одеському портах

У Техасі Walmart запустить доставку дронами Wing

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi