Валентина Дуткевич проведе в Одесі дегустацію натуральних та біодинамічних вин Провансу - PostEat

пошук

Валентина Дуткевич проведе в Одесі дегустацію натуральних та біодинамічних вин Провансу
05-06-2023 0 919

Сомельє, винний журналіст Валентина Дуткевич 9 червня проведе дегустація натуральних та біодинамічних вин Провансу в одеському барі Sparkling Wine Gallery.

“Що ми очікуємо від натурального та біодинамічного вина? Новизни, яскравості, неординарності, легкості, інтриги, таємничості, гастрономічності, самостійності? Перелік можна розвивати, тому ця дегустація має на меті показати різноманіття популярного стилю, зблизити поціновувача і винороба через смаки та аромати, і звичайно ж історії.

Приходьте знайомитися з геть новими для українського ринку (та і для французького теж) біодинамічними та натуральними винами Провансу. Будуть вина, які не знайти у пересічних французьких бутиках. Я мала нагоду відібрати їх на півдні Франції. Місце не випадкове, а перевірений часом винний бутик натурального, біодинамічного та органічного вина у Тулоні”, — розповіла про дегустацію Валентина Дуткевич.

Сомельє додала, які вина будуть на дегустації:

  • Les Terres Promises, Arrière Pays, 2022 (Sémillon). Квітковий і пікантний Семільйон із Провансу. Винороб колись був політичним радником, але уже як 20 років тому разом з сімʼєю перебрався у село і займається органічним виноробством. 15 га виноградників розкинулися на двох AOP: Coteaux Varois en Provence і Bandol.
  • Terres des Nus, Parlez moi d’amour, 2022 (Vermentino, Roussane). Вино від колишнього фотографа, який на 180 градусів повернув свою діяльність і зайнявся органічним виноробством. 2 га виноградників і 1 на яблуневих садів на дні вапнякового каньйону обіцяють цікаве відкриття у вигляді цього кюве.
  • Fonduques-Pradugues, Eau de Rosée 2022 (Cinsault, Grenache, Rolle). Біодинамічне вино від сімейної виноробні, що розташована у центрі півострова Сен-Тропе. Розе Naturel з долини Ramatuelle, 800 метрів над рівнем моря. Виноград для цього кюве збирається вночі, щоб зберегти свіжість та яскравість вина. Виноробня виробляє лише рожеві та червоні вина обмеженими та пронумерованими тиражами.
  • Domaine le Bars. In Media Res, 2021 (Merlot). Мерло з серця Провансу – регіону Вар. Надзвичайно цікаво з огляду на те, що майстриня обрала нетиповий для регіону сорт, та і виноробня зовсім нова – з 2021 року. Зате досвід виноробки вартий пошани.
  • Domaine Sainte Eulalie, L’Estourbille, 2019 (Cinsault, Syrah). Яку гру зіграє цей південний дует потужності та елегантності? Чи не цікаво, знаючи, що на місці виноградника мало бути поле для гольфу.

Де: Sparkling Wine Gallery; Катерининська площа, 9, Одеса.

Коли: 09.06.2023, о 18:00

Вартість: 1500 грн. Частину коштів буде передано на потреби ЗСУ. Бронювання можна оформити написавши в приватні повідомлення Валентини Дуткевич.

Читайте також:

Виробник в’яленого м’яса відкрив у США «м’ясний готель»

У США перевипустили Oreo зі смаком цукрової вати

Ольга Копилова виступить на «Форумі підприємців Forbes Ukraine»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi