Вчені створили перший у світі посібник про поєднання вина та квітів - PostEat

пошук

Вчені створили перший у світі посібник про поєднання вина та квітів
18-08-2023 0 429


Сервірування столу для вечері — це вже напружена справа, але не забудьте підібрати квіти до вина, яке будете подавати. Нове дослідження припускає, що квіткова композиція на столі може змінити сприйняття людьми вина в їх келихах. Про це повідомляє Daily Mail.

Дослідники набрали 32 людини і попросили їх продегустувати два червоні вина в кімнатах з двома різними типами квіткових композицій або без них. В експерименті взяли участь британці у віці від 24 до 82 років.

Одне з вин — це багатий і інтенсивний таннат з Уругваю. Це вино вважається терпким і відчувається різким у роті, з сильним ароматом і присмаком. Однак, коли люди куштували це вино, милуючись ніжними квітами, учасники оцінювали таннат менш терпким, ніж м’якіший австралійський піно нуар.

Квіткова композиція, що створила такий ефект, включала троянди кольору шампанського і світло-блакитні дельфініуми. Експерти вважають, що ніжність квітів зробила і смак вина ніжнішим!

Доктор Хібер Родрігес, який очолював дослідження, сказав: «Вино — одне з найбільших сенсорних відчуттів у світі, але це нове дослідження передбачає, що на нього можуть впливати фактори, що знаходяться за межами келиха, такі як квіткова композиція на столі. Це означає, що якщо ви плануєте подавати на званій вечері дуже терпке вино, то кілька ніжних кольорів можуть зробити його смак менш міцним і більш фруктовим, елегантним і квітковим».

Дослідники вважають, що отримані результати можуть допомогти планувальникам весіль та організаторам заходів переосмислити своє оформлення столів.

З якими квітами краще подавати вино:

  • Піно Нуар — червона троянда.
  • Мальбек – біла анемона.
  • Совіньйон Блан — блідо-рожева гвоздика.
  • Піно Гриджіо — світло-рожеві жоржини.
  • Англійське вино Бахус — блакитний дельфініум.
  • Каберне Совіньйон — світло-рожева калла.
  • Таннат — світло-рожева півонія.
  • Мерло — троянда леді Джейн Грей.
  • Рислінг – блакитна гортензія.

Фото: Daily Mail

Читайте також: 

У Великій Британії випустили ром KFC

НРАУ підготувала правовий дайджест новин

У Раді пропонують штрафувати за прослуховування російської музики в громадських місцях

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi