Видавництво гастрономічної літератури їzhak було представлене на «Книжковому Арсеналі», який проходив 22-25 червня у Києві. Про це видавництво повідомило у Facebook.
Книги видавництва їzhak, які можна було побачити на «Книжковому Арсеналі»:
- УКРАЇНА. ЇЖА ТА ІСТОРІЯ. Бестселер у якому є розповідь про історію, смаки, продукти та сезонність української кухні, а також 80 дієвих рецептів від відомих українських шефів. Красива й нелегка книжка (1,8 кг), яка ідеальна для подарунка, домашньої бібліотеки.
- UKRAINE. FOOD AND HISTORY. Та ж книжка, але вже англійською, ідеальна для подарунка іноземцям. Вона презентує українську кухню сучасною, красивою і є тією цеглинкою, що дозволяє формувати новий імідж української культури у світі. Недаремно ж у книгу повірили видавці з Японії, Франції, Італії, Німеччини, які вклали свої кошти, переклали й надрукували її у своїх країнах.
- СМАЧНА КРОПИВНИЧЧИНА. У видавництві розповідають, що це книжка «душа». Хоча у ній зібрані рецепти поширені у селах Кропивниччини, але вона більш етнографічна, бо всі записи — це результати численних експедицій проєкту Баба Єлька, які їздили, збирали, фіксували та куштували страви народної кухні. Ідеально, якщо ваше коріння з цього краю, але також не соромтесь відкривати для себе смаки та кулінарні історії різних куточків України.
- ВІД БОБРА ДО ФАЗАНА. ЇЖА ЗАХІДНОЄВРОПЕЙСЬКОГО СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ. Вона точно має бути на вашій поличці науково-популярних книг. Коли мова йде про нон-фікшн, ми досі бачимо перевагу перекладів з іноземної на українську, але ця книжка про сучасну українську науку, вона конкурентна, якісна і точно розширить ваш горизонт знань. Радять купувати тим, хто хоче мати знання про світоустрій середньовічної культури та розуміти, як і чому змінюються смаки, уподобання та ставлення до їжі чи окремих страв.
- ВИСОКА КУХНЯ, В ГОРАХ ЇСТИМУТЬ ДОБРЕ. ЇЇ автор Роман Тодер не публічний й навряд чи буде публічним найближчим часом. Але він витратив кілька років, аби написати повноцінну розповідь про те, що таке кухня гір. У книзі є все про формування закарпатської горянської гастрономії від початку заселення гір у XIII ст. до нашого часу. Дараб, бриндзя, гуслянка, шойт, шовдарь, пікниця — на кожну з цих назв у книжці є невеликий розділ, який детально пояснює які смаки й традиції виготовлення, які стоять за цими назвами.
Книжки видавництва можна було знайти на стенді книгарні “Сенс” та “Довженко-Центру”.
Фото: Facebook Видавництво Їжак
Читайте також:
У Києві на арт-заводі «Платформа» пройде фестиваль «Picnic»
Володимир Задірака гість сімнадцятого епізоду подкасту «Реве та стогне ресторатор»
У Києві пройде конференція з інноваційних технологій для ресторанного бізнесу
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi